AYDINPOST ÖZEL


Likya Estetik Merkezi tarafından da uygulanan FUE tekniğiyle saç ekim operasyonları hakkında bilgi veren Zerrin Kara, “Kıl kökü naklinde en yeni tekniktir ilk defa 2003 yılı kasım ayında Amerika da tanımlanmıştır ve giderek yaygınlaşmaktadır.
Kıl kökü alımında ilk tanımlandığı yıllarda ve hala birçok klinikte 1 - 1.2 – 1.5mm lik uçlar kullanılmaktadır.Sac ekiminde kullanmaya başladığımız 35000 devirli mikro motor ile hem 1 mm uçlar kıllanmakta hem de uygulama suresini çok kısaltmaktayız.Bu şekilde mikro motor ile saç kökü alımı hastayı ve uygulamayı yapan ekibi yormadığı için her bir operasyonda 1000 ve üzeri saç kökü yapılabilmektedir” dedi.
Kara ayrıca, “Klinik olarak yaptığımız araştırmalarda daha ince aletlerle alım halinde alım ve ekim yerinde iz kalmadığını tespit ettik.Saç ekiminde 0.6-0.7 mm sakal, bıyık ve kaş ekiminde 0.5 -0.6 mm.lik uçlarla alım yapmaktayız.Bu çok ince aletlerle aldığımız follikülleri 0.6-0.7 mm.lik iğnelerle kesmeden açtığımız delikler ekmekteyiz.Ekim alanı kesilmeden ekildiği için çukurluk oluşmamaktadır. Saç ekiminde en önemli sorun ekilen saçın çıkış açısıdır;kullandığımız teknikte her kıl kökü için o anda açılan deliğin açısı çevrede var olan diğer saçların veya orada olması gereken açıyla ekmekteyiz.Bu teknikle önlerde 50-55 kulak üstü ve tepenin arkasında 45-50 derecelik açılarla ekim yapmaktayız. Kıl kökleri tek tek alınıp bir sanatçı hassasiyetiyle ekim gerektirdiğinden uzun ve zor bir işlemdir ama sonuçta ehil ellerde yapıldığında alınan verim zorluğunun da ötesinde gerçekten mükemmel ve doğala en yakın sonuçtur. Çok dar alanlara az sayıda ekim yapılabildiği gibi çok geniş alanlara çok sayıda ekimde yapılabilir. FUE diğer saç ekimi teknikleri gibi ameliyat değildir ve ameliyata bağlı ağrı, yara, enfeksiyon, kanama, yara açılması,yara izi gibi genel ameliyat risklerini taşımaz. FUE Vücut kıllarının kullanımını da olanak sağlamaktadır, bu sayede kişinin aslında rahatsız olduğu göğüs ve sırt kılları saç ekimi amacıyla kullanılabilir böylece bir taşla iki kuş vurulmuş olur. Özellikle açıklığı geniş olan ya da sıklaştırma yapılacak şahıslarda önce vücut kıllarının naklini önermekteyiz. Eski saç ekimi tekniklerinde çözüm üretemediğimiz dar alan ekimi, sakal, bıyık, kaş ekimi gibi ayrıntılı kıl kökü nakillerine de FUE yöntemiyle çözüm bulmaktayız. Artık saç probleminizi hiç problem etmeyin. Ameliyat, dikiş, iz, izin çalışamama gibi konular tamamen ortadan kalktı.Bugün saç ekiyoruz yarın işinizin başındasınız” diye konuştu.
Zerrin Kara, saç ektirmek isteyenler detaylı bilgi için www.sacekim.com web adresine de ziyaret edebileceklerini sözlerine ekledi.