Saç dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin en büyük ortak sorunlarıdır. Saç dökülmesi hem psikolojik açıdan hem de görünüm açısından rahatsız edici bir olaydır. Saç dökülmeleri genetik olabileceği gibi sağlık nedeniyle yada sinir, stresten de kaynaklanabilmektedir. Kullanılan saç kremleri ve şampuanları da saçların dökülmesinde diğer bir etkendir.

Tüm bu sebeplerin oluşmaması için alacağınız önlemlerin yanı sıra, saçlarımızın sağlıklı olması ve dökülmemesi için yediğimize ve içtiğimize özen göstermeliyiz.

Saç dökülmelerine alınan önlemler ve yapılacak tedavinin faydalı olabilmesi için, saç dökülme tipinizi belirlemeniz gerekir. Saç dökülme genel olarak iki tiptir.

KADIN TİPİ DÖKÜLME
Kadın tipi dökülmede başın tepesinde veya çevresinde seyrelmeler ve azalmalar görülmektedir. Kadınlarda saç dökülmeleri menopoz döneminde daha da artış göstermektedir.

ERKEK TİPİ DÖKÜLME
Erkek tipi dökülmede saç çizgisi geriye doğru çekilmekte ve tepede dökülmeler meydana gelmektedir. Saç dökülmesinde erkeklik hormonun rolü büyüktür. Bu tip saç dökülmelerinde kullanılan ilaçların ve mevsim değişimlerinin bu olayda etkisi oldukça büyüktür. Troid bozukluğu ve kansızlık gibi sorunlarda bu tip dökülmede görülen diğer nedenlerden biridir.

kadinlaralemi.com