İnternetin en çok okunan Türkçe güncel edebiyat oluşumu Sabit Fikir bir yaşında. 2009 yılında internette yayın yapmaya başlayan Sabit Fikir, geçen yıl mart ayında basılı olarak da okurlarına ulaşmaya başlamıştı.

Güncel edebiyat altbaşlığıyla yayımlanan dergi, bir yıl boyunca ses getiren pek çok röportaj, dosya çalışması, eleştiri yazısı ve görüşe yer verdi; sayfalarında küçük İskender, Haydar Ergülen, Murat Gülsoy, Kaya Genç, Faruk Duman, Ömer Türkeş, Ayşe Düzkan, Hakan Bıçakcı, Oylum Yılmaz, Ceyhan Usanmaz, Sibel Oral, Elif Tanrıyar'ın da aralarında olduğu sayısız ismi ağırladı.

Sabit Fikir’in yaklaşık 3 yaşındaki web sitesi ayda yaklaşık olarak 100.000 ziyaretçi sayısına ulaşırken, basılı dergisi yıl boyunca her ay 15.000 eve girdi. Edebiyat dergiciliğinde, hali hazırda rekor sayılara ulaşan Sabit Fikir , ikinci yaşıyla birlikte baskı sayısını 30.000’e çıkararak bir rekora daha imza atıyor!

Böylece Sabit Fikir artık hem basılı mecrada hem de internet üzerinde yüz binlere ulaşan bir oluşum haline geliyor.

MRS. DALLOWAY, DORIAN GRAY VE RASKOLNIKOV DEFTERLERI!
Sabit Fikir’in okurlarına bir ilk yaş hediyesi var: Sabit Fikir defterleri. Her yıl farklı bir tema üzerinden gidecek olan bu defter serisi, üç ayda bir üç defter yayımlayarak sene sonunda 12 sayılık bir seti tamamlamış olacak. Birinci yılın teması ise “Roman Kahramanları”. Her biri bir roman kahramanına adanacak olan bu defterlerin ilk üçlük seti ise Mrs. Dalloway, Dorian Gray ve Raskolnikov’a ait!

Metinlerini Aysu Önen'in kaleme alacağı ve sınırlı sayıda basılacak bu defterlerin illüstrasyonları ise üç önemli çizere ait olacak: Turgut Yüksel, Ceren Oykut ve Sedat Girgin.

YIL BOYU YAYIMLANAN YAZILAR E-KİTAPTA!
İkinci yılla birlikte, sene boyunca Sabit Fikir’in hem websitesinde hem de basılı dergisinde yayımlanan yayımlanan pek çok yazı da e-kitaplaştırılıyor.

Idefix'in Kitaplık uygulamasından 1 TL'ye edinilebilecek olan bu e-kitaplarda; küçük İskender, Sibel Oral, Ömer Türkeş, Fikri Sabit, Ceyhan Usanmaz, Aysu Önen, Hayati Roman, Oylum Yılmaz, Hasan Cömert, Ali Bulunmaz ve Ayşe Düzkan’ın dergide yayımlanmış söyleşileri, eleştiri yazıları ve dosya çalışmaları olacak.

YEPYENİ BİR TASARIM
Sabit Fikir’in ikinci yaşının ilk sayısı ise yepyeni bir tasarımla geliyor. Hem kapak hem de iç sayfa tasarımlarında yeniliğe giden Sabit Fikir, gelecek günlerde dinamik bir Sabit Fikir iPad aplikasyonu ve sabitfikir.com tasarım değişikliği ile okurlarının yüzünü güldürecek.

Sabit Fikir'e bundan böyle Turkcell Dergilik'ten de ulaşılabilecek. Android Market ve AppStore'dan ücretsiz olarak indirilebilecek olan Turkcell Dergilik içerisinde, gelecek aylarda Sabit Fikir'in eski sayıları da yer alacak.

Ayrıca, Sabit Fikir'in tüm sayılarına Android Market ve AppStore'dan ücretsiz olarak indirilebilecek olan Idefix Kitaplık uygulamasından ulaşmak mümkün.

SÖZÜNÜ SAKINMADAN DEVAM EDİYOR
Öte yandan, Sabit Fikir'in 2011 yılının Temmuz ayından bu yana İstanbul Modern ile birlikte düzenlediği Sözünü Sakınmadan adlı edebiyat söyleşileri tüm hızıyla sürüyor. Usta eleştirmenler Semih Gümüş ve Ömer Türkeş'in bugüne dek Elif Şafak, Murathan Mungan, küçük İskender, Hakan Günday, Emrah Serbes, Latife Tekin, Ayfer Tunç, Sema Kaygusuz, Cemil Kavukçu gibi önemli isimleri ağırladığı etkinlikleri bugüne dek yaklaşık 5000 kişi izledi!

SABIT FİKİR’İN MART SAYISI YİNE DOPDOLU!
Dergi, birinci yaşını kutladığı mart sayısını ise Hasan Cömert’in sosyal medya ve edebiyat ilişkisini detaylı bir biçimde anlattığı dosyayla açıyor. Twitter’ın dünyada medyanın “bir parçası”, Türkiye’de ise “kendisi” olması, edebiyat üzerinde yarattığı etkiler ve daha iyi yazmaya teşvik edip etmediği Cömert’in gözünden aktarılıyor.