Edinilen bilgiye göre, hırsızlar gündüz vakti Sabancı Holding Yönetimi Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın baba ocağı ve üvey annesi Nevin Tenik'in (69) Cemalpaşa Mahallesi'ndeki Sabancı Apartmanı'na girdi.

Tenik'in kız kardeşine gittiği ve kimsenin olmadığı bir saatte 5. kattaki evin demir kapısını levye ile çelik kapıyı ise kredi kartını kullanarak açan hırsılar içeri girdi. Hırsızlar evde değerli bir şey bulmak için alt katı ve üst katı tamamen talan etti. Daha sonra alt katta bulunan özel odadaki kasayı salona getiren hırsızlar kasayı açarak içindeki yaklaşık 250 bin TL değerindeki mücevherleri aldı. Hırsızlar diğer değerli eşyaları da alarak Tenik'in yatak odasına geçti. Burada da Tenik'in yeni aldığı
iki elbiseyi alarak kayıplara karıştı.

Tenik, 15 yaşında İhsan Sabancı ile evlendiğini 3 çocuğunun olduğunu, yıllardır yaşadığı bu evde ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını belirterek, "Kız kardeşimden akşam saat 18.00'da evime geldim. Demir kapıyı açmak için anahtarı yuvasına yerleştirdiğimde kapı üzerime doğru geldi. Demir kapıyı tuttum kenara koydum baktım çelik kapı da açık. İçeri girdim ki evin her tarafını talan etmişler kasayı da odadan salona çıkarmışlar. Kasanın içindeki bütün mücevherlerimi almışlar. Gümüş kondolumu da almışlar.

Yukarı kata çıkıp orayı da talan ederek benim yeni aldığım iki tane güzel elbisemi bile almışlar. Hemen polise haber verdim. Polisler geldi inceleme yaptılar. Şimdi hırsızları bulmak için çalışma yapıyorlar. Böyle güvenlikli bir yerde nasıl hırsız girdi hala anlamıyorum. Ama benim zoruma giden mücevherlerimin çalınması değil evin talan edilmesi" diye konuştu.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Sabancı ailesinin evine giren hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.