Türk Telekom, ev telefonlarının kullanımını teşvit etme politikasına uygun olarak 6 Mart 2010"dan geçerli olmak üzere ev telefonlarına ilişkin kapsamlı bir tarife değişikliğine gitti. Türk Telekom"un gerçekleştirdiği tarife yenileme ve avantaj uygulaması kapsamında, JeTTvel tarifeleri, yeni avantajlarla zenginleştirilerek “Ev Avantaj” adını aldı, HesaplıHaTT paketi ise “KlasikHaTT” olarak yenilendi. Ev Avantaj tarifesini seçenler 2010 yılı sonuna kadar akşam 7"den sabah 7"ye kadar ev telefonundan hem şehir içi hem de şehirlerarasını ücretsiz olarak arayabilecekler.
Türk Telekom"dan yapılan açıklamada yeni tarifelerin hem evi hem de cebi daha avantajlı arama olanağı sağladığı belirtilirken, tüm 7"den 7"ye bedava konuşma kampanyaları için aylık 3 bin dakikalık adil kullanım limiti uygulanacağı da hatırlatıldı.

TÜM BİREYSEL MÜŞTERİLER MART AYI SONUNA KADAR “7"DEN 7"YE BEDAVA KONUŞACAK”

Verilen bilgiye göre ev telefonu aboneler, 5 Mart?31 Mart 2010 tarihleri arasında, hem şehir içi hem de şehirlerarası aramalar için geçerli olmak üzere, akşam saat 19.00"dan sabah 07.00"ye kadar ev telefonu ile bedava konuşabilecekler. Türk Telekom"un tüm ev telefonu aboneleri hiçbir başvuru ya da taahhüde gerek duymadan bu kampanyadan yararlanabilecekler.

JETTVEL YERİNİ EV AVANTAJ TARİFESİNE BIRAKIYOR

Türk Telekom tarafından bir yıl önce uygulamaya konan ve toplam kullanıcısı 2 milyonu aşan JeTTvel tarifeleri ise yeni avantajlar ile zenginleştirilerek Ev Avantaj tarifelerine dönüştürüldü. JeTTvel tarifelerindeki bedava dakikalar sadece şehir içi aramalarda kullanılabiliyorken, Ev Avantaj ile aynı dakikalar şehirlerarası aramalarda da kullanılabilir hale geldi. Bu yeni tarifelere yönelik olarak, yıl sonuna kadar akşam evden bedava konuşma imkanı verecek bir kampanya da başlatıldı. Buna göre JeTTvel 100 kullanıcıları, 19TL ödeyerek 100 dakika şehiriçi arama yapabiliyorken Ev Avantaj 100 tarifesini kullananlar 19.90 TL"lik yeni fiyatı ile hem gün içinde şehiriçi ve şehirlerarası aramalarda kullanmak üzere 100 dakikaya sahip olacak, hem de akşam 7 sabah 7 arasında yıl sonuna kadar ücretsiz konuşabilecekler. Ev Avantaj tarifeleri aboneleri için yıl sonuna kadar geçerli olacak “7"den 7"ye bedava konuş” avantaj kampanyası kapsamında, aboneler haftanın her günü saat 19.00 ile 07.00 arasında şehir içi ve şehirlerarası aramalarda ücretsiz konuşabilecekler.

KLASİKHATT VE STANDARTHATT TARİFELERİ YENİLENDİ

Gerçekleştirilen tarife yenileme ve avantaj uygulaması kapsamında, HesaplıHaTT paketi “KlasikHaTT” olarak yenilendi. KlasikHaTT ve StandartHaTT aylık erişim bedelleri ise 1.50 TL fiyat ayarlaması ile 10.83TL ve 16.33 TL oldu. Hem KlasikHaTT hem de StandartHaTT kullanıcılarına Mart ayı sonuna kadar akşam 7 sabah 7 arasında bedava konuşma olanağı sağlayan kampanya başlatıldı. StandartHaTT kullanıcıları için şehiriçi konuşma ücreti 0.8 kuruşluk fiyat ayarlaması ile 8.8 kuruş olurken, şehirlerarası arama fiyatı ise 1 kuruşluk fiyat ayarlaması ile 10.5 kuruş olarak yenilendi. Mayıs ayı sonuna kadar hem KlasikHaTT hem de StandartHaTT kullanıcılarının cep telefonlarına yapacakları aramalar ise akşam 7"den sabah 7"ye kadar yüzde 60 indirimli olarak sunulacak. Türk Telekom 2010 yılı sonuna kadar “Ev Avantaj 100, 200, 300”, tarifelerinden herhangi birine yeni abone olacaklara, başvurulan ayı takip eden ilk üç ay boyunca, aylık olarak seçtiği paket dahilindeki bedava dakika kadar hediye dakika verileceğini de duyurdu. Ev Avantaj 100"ün yeni abonelerine 100 dakika, Ev Avantaj 300"ün yeni müşterilerine de aylık 300 dakika bedava konuşma süresi abone oldukları ayı takip eden üç ay boyunca her ay hediye edilecek.

EVDEN CEP TELEFONLARINI ARAMAK 9.3 KURUŞ

Mevcut aboneler arasında tarife değişikliği yaparak Ev Avantaj tarifelerine geçmek isteyenler için kampanyanın, başvurularını takip eden aydan itibaren geçerli olacağı bildirildi. Kullanıcılar, eğer isterlerse kampanya süresince paket değişikliği yapabilecekler. Kullanıcılar, bulunduğu Ev Avantaj, paketinden daha üst bir Ev Avantaj, paketine geçtiklerinde bu kampanya devam ettiği sürece, yeni tarife paketi kapsamındaki dakikası kadar bedava hediye dakika hakkı kazanacaklar. Yeni düzenleme kapsamında Ev Avantaj tarifesi kullanıcıları GSM yönüne yapılan aramalarda da günün tüm saatlerinde tüm vergiler dahil 9.3 kuruş ödeyerek tüm GSM operatörlerini arayabilecekler. Ev Avantaj 100, 200, 300, 600, Ev Avantaj Sınırsız ve Artı Ek tarife paketlerinden birine dahil olan aboneler için dakikası 39 kuruş olan evden cebi arama ücreti 9.3 kuruş oldu.

Milliyet