Ümraniye"deki 27 el bombasının bulunduğu gün tutulan iki tutanak arasındaki saat çelişkisi hukuki tartışma yarattı. Evde tutulan tutanağın saati 20.30 olarak görülürken, karakoldaki tutanağın saati ise 19.40. Tutanaklar incelemede...

ERGENEKON davasının görüldüğü 13. Ağır Ceza Mahkemesi"ne İstanbul Emniyet Müdürlüğü"nce gönderilen ve Ümraniye Asayiş Büro Amirliği"nin çektiği görüntüler yeni bir tartışma başlattı... Silivri"de Salı günü görülen duruşmada, Ümraniye"de bombaların bulunduğu güne ait biri bilgisayarla diğeri, elle yazılmış iki tutanak okundu. Bombaların sahibi olduğu öne sürülen sanık Oktay Yıldırım"ın, “Tutanağın gecekonduda değil, Asayiş Büro Amirliği"nde tutulduğunu” öne sürdüğü duruşmada, iki tutanak arasında saat farkı ortaya çıktı. Zira 27 el bombasının bulunduğu evde el yazısıyla tutulan tutunağın saati 20.30. Ümraniye Asayiş Bürosu"nda bilgisayarla yazılan tutanakta ise saat 19.40 olarak görünüyor. Elle yazılan tutanağın daha sonra yazılmış olması polis üzerindeki şüphelerin artmasına neden oldu. Mahkeme heyeti, tutanak kayıtlarını incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu"na gönderdi.

Görüntülerin dip seslerinde ise polislerin kendi aralarında tutanak tartışması yaşandığı da ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürlüğü tarafından çekilen “Ümraniye Bombaları”nın bulunmasına ilişkin video kaydının dokümü şöyle:

* Olay tutanağı olay yerinde tutulur.

* Olay yeri tutanağı bilgisayarda yazılır mı?

* Bir şey olmaz.

* Olur mu?

* Filmlerde yapıyorduk ya...

* Deriz ki evden biri vardı, yaşlı...

* Bilgisayarı nerede buldun, olay yerinde diyecek sana...

* Olay yeri yazarsak.

* Adam diyecek ki çatıya bilgisayar mı çıkardın.

* Elle yazalım o zaman.

* Çatının üzerinde elle yazalım.

* "Mahkemede" deyin olay yerinde tutulan tutanak.

* Adam diyor ki buraya bilgisayarı nasıl çıkardın.

* Haa onu diyorsun, yok canım burada yazıyoruz, adamlarla buraya geldik. Bu şahısları buraya giterdikten sonra tutanağa başladık.

* Şu malzemeleri yazıyoruz, biz kendimiz için yazıyoruz.

* El yazısıyla yazıyoruz. (...)