Güvenpark'ta toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan, Ankara il Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Sunar, toplumun temelini sarsan en büyük tehlikenin zina ve buna paralel yaygınlaşan eşcinsellik olduğunu öne sürdü.

Toplumsal kurallarda zina ve eşcinselliğin ağır suçlardan sayıldığını ifade eden Sunar, ''Ahlak mefhumunu tarumar eden ve nesillerin güvenliğini tehdit eden bu suç için derhal önlemler alınmalıdır'' dedi.

Batının despotik ve sapkın fikir akımlarının eşcinselliği meşru ve doğal bir durummuş gibi topluma yansıtarak kamuoyu oluşturduğunu ileri süren Sunar, bu durumun insanların zihinlerine nifak tohumları ektiğini savundu.

Sunar, zinanın, toplumun çekirdeği aile yapısının temeline konulmuş bir dinamit olduğunu belirterek, ''Ailenin korunması tüm hükümetlerin görevidir. Zinanın yasalarımızda bir suç tanımlanmasının vakti gelmiş ve geçmektedir. Ceza yasalarında zinayı önleyici bir maddenin varlığı şarttır. Yıllardır ülkemizde zinaya karşı cezalandırma müessesesinin olmayışı toplumsal kargaşayı da beraberinde getirmektedir'' diye konuştu.

Sunar, zinanın, toplum sağlığını da tehdit ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Her milletin ve o milletin temsilcisi olanların tedbir alması ve bunu yasayla düzenlemesi boynunun borcudur. Bu bağlamda Başbakan'ın kürtaj konusunda yapmış olduğu anlamlı çıkışı elbette bütün samimiyetimizle destekliyoruz. Ancak belirtmek isterim ki; zina serbest, kürtaj yasak. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Hükümete sesleniyoruz; bu nasıl bir çelişkidir? Ancak sebebi ortadan kaldırırsanız sonuç ortadan kalkar. Biz Milli Görüşçüler bu milletin özündeki ahlak ve maneviyat uğruna bir değil bin başımız olsa hepsini teker teker vermeye hazırız. Herkes ayağını buna göre denk alsın. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Hiç kimse bu ülkeyi sahipsiz sanmasın.''