Günlerdir Aydın’a geleceği duyurulan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın miting yapacağı İstasyon Meydanı’na çıkan bütün yollar trafiğe kapatılırken, İstasyon meydanın polis kordonuyla çevrildi. Saat 17’00’de başlaması gereken miting Mustafa Kamalak’ın gecikmesi dolayısıyla 18:00’den sonra başladı. İstiklal Marşı okunarak başlanan mitingde genel başkanın konuşması öncesi SP’nin Aydın Milletvekili adayları alana gelen az sayıdaki partiliye tanıtıldı.
Daha sonra kürsüye gelen SP Genel Başkanı Prof Dr. Mustafa Kamalak, iktidarı eleştirerek başladığı konuşmasını SP bünyesinden ayrılarak kurulan HAS Parti’yi eleştirerek tamamladı.
AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye’de işsizlik oranının yüzde 6 olduğunu, bugün ise işsizliğin yüzde 12 olduğunu ve işsizliğin yüzde yüz arttığını dikkat çeken Kamalak, “Türkiye’nin iç ve dış borçlarının toplamı 525 Milyar dolara yükseldi. Cari açık bu iktidar işbaşına geldiğinde 9.5 Milyar dolar iken bugün yıllık cari açık 69 milyar dolara çıkmış. Bu iktidar ‘istikrar’ diyor, her halde borçta ve işsizlikte istikrar. Bu gidişatın sonu hayra alamet değil. Bizim dışımızdaki hiçbir siyasi parti bu ülkenin sorunlarını çözmek için yeterli değildir. Çare, adres milli görüştür. Parlamentodaki üç partinin genel başkanı üç kişi bir araya gelip konuşamıyorsa bu ülkenin sorunlarını nasıl çözecek. Parlamentoda yeni, kana, yeni programa ihtiyaç var. Sadet gelecek yüzler gülecek. Sadet partisi bu ülkenin sigortasıdır. Bu ülkede AB’ye karşı olan tek siyasi parti biziz. AB’yi kuranlar Çanakkale’de dedelerimizi şehit edenler değil mi? Bizim yüzümüz Avrupa değil, Orta Doğu İslam Birliğidir. Sadet Partisi İslam Birliğini kurmak için yola çıkmıştır. Bu ülkede birliği sağlayacak tek adres Sadet Partisidir. Milli görüş gömleğini çıkaranlar bu ülkenin sorunlarını çözemezler” şeklinde konuştu.
Miting sonunda SP Genel Başkanı Prof Dr. Mustafa Kamalak’a SP Aydın Gençlik kolları tarafından efe fesi ve efe poşusu hediye edildi.

03.20110523230656.jpg