AYDINPOST HABER SERVİSİ-Saadet Partisi'nin bundan sonraki siyasal gelişmelerin yükselen yıldızı olacağını belirten Cafer Güneş, referandum sonrasında yeni oluşacak siyasi tablo içinde partisinin çok ciddi bir yeri olacağını kaydetti.

Şimdilik 'evet' diyoruz
Halk oylaması sonrasında çıkan sonuca ne olursa olsun saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Güneş, "Bu değişiklik paketi tam manasıyla Türkiye'de hukuki ve siyasi reform sürecinin ilk adımını teşkil edecek büyük bir adım değildir. Çok ileri bir adım değildir. Bu paket Türkiye'nin sorunlarını çözmeye yetmez. Ama hiç olmazsa bu değişiklik yapılsın, bu adım atılsın. 13 Eylül sabahından itibaren Türkiye yeni bir anayasayı nasıl yapacak? Milletle beraber yeni anayasayı yapana kadar şimdilik 'evet' diyoruz'' şeklinde konuştu.

İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş,İl Başkanı Ömer Özmen,İlçe Başkanları,Kadın Kollarının mensupları ve çok sayıda partilinin yanında misafirler de iştirak etti.

Elbirliğiyle Pakistan'a yardım edelim
Güneş, konuşmasına Pakistan'da meydana gelen sel felaketiyle milletin el birliği ile yardım etmesi gerektiğini söyleyerek başladı. Güneş, "Pakistan'da sel felaketinin sonuçları her geçen gün biraz daha hissediliyor. Maalesef hâlâ Pakistan'a yapılan yardım son derece cılız ve zayıf olmasını bütün insanlığın nazarı dikkatine arz ediyorum. Aydınımızdaki hayırsever vatandaşlarımızın Ramazan dolayısıyla Pakistan halkının yanında olmaya davet ediyorum" dedi.

Yeni bir Anayasa mücadelesi
12 Eylül Referandumuna sayılı günler kaldığını da söyleyen Cafer Güneş, milletin kararına herkesin saygı duyması gerektiğini kaydetti. Seçim kampanyası sırasında da hiç kimsenin karşı taraftaki oy sahiplerini ötekileştirmeden çalışma yapması gerektiğini da ifade eden Güneş, "Başından beri söylediğimiz budur. Bu konudaki haklılığımız ise bir kez daha ortaya çıkmıştır. Parti olarak bu konuda görüşlerimizi en net ifade eden siyasi partiyiz.
Bu değişiklik tam manasıyla demokrasi için büyük bir adım değildir. Ancak taşıdığı maddeler itibariyle Türkiye'nin mevcut yapısından daha demokratik daha katılımcı adımları içerdiği için 'evet' diyeceğimizi başından beridir söylüyoruz.
Bu paket bütünüyle Türkiye'nin sorunlarını çözmeye yetmez ama hiç olmazsa bu adım yapılsın. Ondan sonra 13 Eylül'den itibaren Türkiye yeni bir anayasayı nasıl yapacak? Saadet Partisi olarak bu ödevi alacağız. Yeni bir anayasa mücadelesine devam edeceğiz" dedi.

"Millet siyasetin paydaşı olacak"
Ekonomi, dış politika, anayasa, doğu ve güneydoğu ile ilgili görüşlerini yazılı olarak kamuoyuyla paylaştıklarını da kaydeden Güneş, "Biz şimdi muhalefette olan bir siyasi partiyiz. Ama önümüzdeki şartlar Saadet Partisi'ni Türkiye'yi yönetecek bir siyasi parti konumuna getirmektedir. Onun için de iktidara geldiğimiz zaman nasıl ülkenin sorunları ile başa çıkacağımızı şimdiden yazılı metinler halinde milletle paylaşıyoruz. Bütün bu alanlardaki çalışmalarımızı, milletimizle beraber milleti siyasette sadece bir oy mekanizması olarak gören değil, milleti siyasetin paydaşı olarak gören bir anlayışla kollarımızı sıvayacağız" diye konuştu.

İl Başkanı Ömer Özmen:”EVET” demek hükümete destek olmak demek değildir
Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de tüm teşkilat mensuplarının Ramazanını tebrik ettiği konuşmasında,Aydın İl Teşkilatı olarak önümüzdeki günlerde “EVET” kampanyası için bir tanıtım ve ziyaret kampanyası içerisinde bulunacaklarını ,”EVET” demenin ciddi bir sorumluluk taşıdığını,sadece hükümete destek olmak manasında yorumlanamayacağını belirtti.