Aydın Valisi Mustafa Malay; motosiklet ve bisiklet kullanımının büyük bir tasarruf sağladığına işaret ederek, “Başta çocuklar ve gençlerimize bilinçli bisiklet ve motosiklet kullanma alışkanlığı kazandırmalıyız” dedi.
Aydın"da 2006 yılında kurulan Rüzgar Avcıları Motosiklet Fan Kulüp üyeleri motosiklete olan tutkusuyla tanınan ve kısa bir süre önce motosiklet ehliyeti alarak motosikletiyle Kuşadası"na kadar yolculuk eden Vali Mustafa Malay"ı ziyaret etti. Valilik Makamı"nda gerçekleşen ziyarete Rüzgar Avcıları Motosiklet Fan Kulübü Başkanı Opr. Dr. Vedat Demirci ile kulübün yerli ve yabancı üyelerinden oluşan bir grup üyesi katıldı.
Ziyarette konuşan Fan Kulüp Başkanı Demirci, kulüplerinin 2006 yılı Aralık ayında kurulduğunu söyledi. Başta etkinliklilerinin Aydın ile sınırlı kalmasını planladıklarına işaret eden Demirci, daha sonra yurt içi ve yurt dışındaki gurbetçilerden gelen talepler üzerine etkinliklerin dünya çapına yayıldığını söyledi. Fan kulüp üyelerinin gerçekleştirdiği etkinliklerin internet aracılığı ile tüm dünyaya duyurulduğunu belirten Demirci, “Şuan daha çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen 600 üye sayısına ulaştık. Bugüne kadar Suriye, Ürdün, Yunanistan ve İtalya"ya geziler düzenledik. Yurt dışındaki gurbetçi üyelerimizde Fas"a bir gezi düzenledi. Şuanda bir grup üyemiz Himalayalar gezisi için yurt dışında bulunuyor. Bizim için bu geziler önemli bir sosyal etkinlik ve bu yüzden gezilerin büyük çoğunluğuna eşlerimizle birlikte katılıyoruz. Bunların dışında Aydın"da bilinçli ve güvenli motosiklet kullanım alışkanlığını kazandırmak için eğitim çalışmaları yürütüyoruz. İzmir"den gelen profesyonel eğitmenler gözetiminde ilk gün teorik ve ikinci gün ise trafiğe kapalı alanlarda uygulamalı eğitimler yapıyoruz” diye konuştu.
Kendisinin de motosiklet kullanmayı çok sevdiğine işaret eden Vali Malay da, motosikletin tasarruflu bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekti. Motosiklet sevgisinin ülkeler arasında dostluk ilişkilerini güçlendirmiş olmasının çok sevindirici olduğundan söz eden Malay, kendisinin sürekli olarak bisiklet ve motosiklet kullanmayı teşvik ettiğini hatırlattı. Bu araçları kullanmanın hem bir spor hem de trafik sorunlarının çözümü noktasında önemli bir adım olduğuna değinen Malay, şunları söyledi: “Esnaflarımız her gün sabah araçlarını getirip dükkanlarının önüne koyuyorlar. Akşama kadar burada kalan araçlar trafiğin sıkışmasına neden oluyor. Motosikletler kullanılsa hem cadde ve sokaklar boşalacak hem de trafik sorunu kendiliğinden çözülecek. Ancak motosikletlerinde bilinçli kullanılması gerekiyor. Gelişi güzel kullanım kazalara neden oluyor. Gerekli eğitim ve önlemler alınarak ve usulüne uygun olarak motosiklet kullanırsak bunun faydasını görürüz. Bence motosiklet en sağlık ulaşım araçlarından bir tanesi. Başta çocuklar ve gençlerimize bilinçli bisiklet ve motosiklet kullanma alışkanlığı kazandırmalıyız”
Yapılan konuşmaların ardından Rüzgar Avcıları Motosiklet Fan Kulübü Başkanı Vedat Demirci, Vali Malay"a fan kulüplerine özgü olarak hazırlanmış şapka ve motorsu yeleğini hediye etti. Motosiklet tutuklarıyla birlikte son model motosikletleri inceleyen Vali Malay, fan klüp üyeleriyle birlikte hatıra fotoğraflı çektirdi.