AYDINPOST ÖZEL

Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi tarafından trafik konulu bir yarışma düzenlendi.

Yarışma bünyesinde panel düzenlenirken, panelin konuşmacıları da motosiklet sitesi Rüzgar Avcıları'nın deneyimli sürücüleri oldu.

Ömer Günday ve Cömert Kahyaoğlu'nun motosiklet hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştığı panelde konuşan Günday, "Nedir Motosiklet Sevdası? Rüzgara olan aşk mı? Güce olan aşk mı? yoksa güce olan hayranlık mı? Yoksa bu güce sahip olmanın verdiği mutluluk mu? Sınır tanımama mı? Engel aşma mı? Yetmeme mi? Bu sorunun cevabı elbet teki tartışılır. Ama belkide pozitif bilimlerdeki gibi bununda tek bir gerçek cevabı vardır. Bakalım bu cevabı bulabilecek miyiz? Motosiklet Sevdası olan kişilerin büyük bir kısmı çeşitli etkenlerden ötürü bu sevdalarını gerçeğe dönüştüremezler. Dönüştürenler ise gerçek motosiklet ustaları olurlar” dedi.

KASK KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ

Konuşmasında kask kullanımının altını çizen Ömer Günday, "Motosiklet sürücülerine kask denetimi ile kask takmayan sürücülerin karıştığı trafik kazalarında ölüm, kalıcı sakatlıklar ve ağır yaralanmalar söz konusu oluyor. Motosiklet kullanımında en önemli koruma malzemeleri başa takılan kask, pantolon, eldiven ve uygun ayakkabı ile koruma gözlüklerdir" diye konuştu.

Motosiklet kazalarının şiddetli olaylar olduğunu ve bu olaylarda yaralamaların sıklıkla sürücünün fırlaması ve duran bir nesneye ya da yere çarpmasına bağlı oluştuğunu ifade eden Günday, koruyucu başlıkların sert dışı yapılarıyla darbeleri emip, dağıttığını ve ciddi kafa yaralamalarını önlediğini açıkladı.