Antalya'da kuvvetli rüzgar ve yağış, bazı ağaçların sökülmesinin yanı sıra, sahilde dev dalgaların oluşmasına neden oldu.

Dalga nedeniyle bir araç da denize sürüklendi. Antalya'da gece geç saatlerde başlayan ve öğle saatlerine kadar etkisini sürdüren kuvvetli rüzgar ve yağış hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgarın etkisiyle bazı ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi, sahilde de dalgalar metrelerce yüksekliğe ulaştı.

Öte yandan, Lara sahilinde kuma saplandığı için sahibinin terk ettiği öğrenilen cip, dalgaların etkisiyle denize sürüklendi. Daha sonra tekrar karaya vuran cipi fark eden vatandaşlar polise haber verdi. Polis ekiplerinin çağırdığı vinç yardımıyla karaya çekilen cipin, bir pilota ait olduğu belirlendi. Araç sahibinin kuma saplanan aracını çıkaramadığı için sahilde bıraktığı, daha sonra gelen dalgalarla cipin denize sürüklendiği ve tekrar karaya vurduğu öğrenildi.

Aracı fark ederek polise haber veren vatandaşlardan Okan Karaman, sahilde gezerken denizde cipi fark ettiklerini ve yaklaşık 25 metre açıkta olduğunu ifade ederek, daha sonra cipin dalgaların etkisiyle kıyıya geldiğini söyledi. Karaman, cipi denizde görünce çok şaşırdıklarını belirterek, "Hemen içine baktık kimse var mı diye ama yoktu. Kapıları kilitli, el freni çekilmiş, aynaları kapatılmış. Sanırım park halindeyken denize sürüklenmiş" dedi. (AA)