Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Nevra Serezli'nin başrollerini paylaştığı atv'nin yeni dizisi 'Altın Kızlar'ın çekimleri Ayazağa'da kurulan dev bir platoda tüm hızıyla devam ediyor.

Dört kadının macerası
80'li yıllarda ABD'de yayınladığı dönemde reytingleri altüst eden, Türkiye'de de büyük bir ilgiyle izlenen dizinin yerli versiyonunu Levent Demirkale yönetiyor. Armağan Çağlayan'ın yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu Feride Çiçekoğlu, Şebnem İşigüzel Çıtak ve Cenk Sönmezsoy'un kaleme aldığı dizi 12 Nisan pazar akşamı atv ekranlarında yayınlanacak.

Halk bu ekibi bekliyordu
Dul ya da eşlerinden boşanmış Dorothy, Blanche, Rose ve Sofia adlı dört kadının aynı çatı altında yaşarken başlarından geçen komik olayları anlatan dizinin orijinal versiyondaki Dorothy karakterini İsmet olarak Hülya Koçyiğit oynuyor. Canlandırdığı karakteri 'dürüst, doğru, otoriter, dış görüntüsü sert ama kalbi yumuşacık bir kadın' olarak tanımlayan Koçyiğit, dizinin en önemli özelliklerinden birinin de dört değerli oyuncuyu çatısı altında toplaması olduğunu söyledi. Koçyiğit, "Türk halkı yıllardır bu ekibin biraraya gelmesini istiyordu. Burada Fatma, Türkan ve Nevra ile birlikte olmaktan çok memnunum" diye konuştu.

İnci saflığı temsil ediyor
Saflığıyla izleyenleri kahkahaya boğan 'Altın Kızlar'ın Rose karakterini de Türk Sineması'nın Sultan'ı Türkan Şoray canlandırıyor. Rose karakterine yerli versiyonunda İnci adını verdiklerini belirten Şoray şunları anlattı: "İnci bu dizide saflığı, romantizmi ve sevgiyi temsil ediyor. Benim için farklı bir rol. Kırk yıllık dostlarımla birarada oynamak ise işin en güzel yanı. Birlikte çok eğleniyoruz." Kadın dayanışmasını anlatan bir dizide rol aldığı için de ayrı bir memnuniyet yaşadığını belirten Şoray, "Bu dayanışmayı oldukça neşeli şekilde ekranlara yansıtacağız. Bunun için de çok heyecanlıyım" dedi.

İhtiyarı özellikle seçti
Altın Kızlar'ın Sofia'sını ise Safiye olarak Fatma Girik oynuyor. İlk kez böyle bir karakter canlandıracağını belirten Girik, "En önemli şartlarımdan biri bu huysuz ihtiyarı oynamaktı. Yapımcılar da bu önerimi kabul etti. Bana göre çok eğlenceli bir tip. İşin kamera arkası da önü kadar keyifli" diye konuştu.

Gazeteport