Adli Tıp Kurumu Delibaş’ın iddiasını testlerle araştırdı ve korkunç cinayetin işlendiği tarihte sanığın cezai ehliyetinin tam olduğuna karar verdi.Pendik’teki evinde 46 günlük eşi Öznur Delibaş’ı rüya gördüğü sırada öldürdüğünü iddia eden Cemal Delibaş hakkında "Kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

SAVCI, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTEDİ

Anadolu Adalet Sarayı 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Cemal Delibaş ve avukatı katıldı. Duruşmada ısrarla REM hastası olduğunu söyleyen Delibaş, "Ben deli değilim ki. Sadece uykuda ne yaptığımı hatırlamıyorum" dedi. Sanığın avukatı Suna Çalışkan da geçtiğimiz Haziran ayında Adli Tıp Kurumu’na sevki gerçekleştirilen sanığın daha uzun süreli bir müşahade altında tutulması gerektiğini belirterek, "REM hastalığı kısa süreli müşahade ile çözülmez" diye konuştu. Mahkeme, avukatın bu talebini kabul etmedi. Cumhuriyet Savcısı ise verdiği mütalaada, sanık Cemal Delibaş’ın, eşini "Kasten öldürme" suçundan ’Ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Duruşma ertelendi.

ADLİ TIP: CEZAİ SORUMLULUĞU

TAM Önceki duruşmalarda REM hastası olduğunu belirten tutuklu sanık Cemal Delibaş, REM uykusu davranış bozukluğu hastası olabileceği ihtimali üzerine Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. 30 Haziran 2014 tarihinde Adli Tıp Kurumu’nda uyku testi yapılan Delibaş’ın, olay tarihinde cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi raporunda, Delibaş’ın herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığını, suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arızanın içinde bulunduğuna dair herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye rastlanmadığını belirtti. 3 uzman tarafından hazırlanan raporda sanığın olay tarihinde işlediği suça karşı cezai sorumluluğun tam olduğu kaydedildi.

"UYKUDA ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİRİM" İDDİASI

23 yaşındaki Öznur Delibaş ile 24 Kasım 2011 tarihinde evlenen 24 yaşındaki Cemal delibaş, evliliklerinin 46. gününde eşini boğazını sıkıp, boynunu kırarak öldürdüğü gerekçesiyle 2012 yılı Ocak ayında tutuklandı. Delibaş ifadesinde, hiçbir şey hatırlamadığını, eşini rüyasında öldürmüş olabileceğini, uyandığında eşinin ölmüş ve elinin de boğazında olduğunu belirterek, "Eşimle herhangi bir sorunum yok. Olay gecesi bir süre sohbet ettikten sonra uyuduk. Bir elimle eşimin boğazını sıkmış ve diğer elimle de elini tutmuş halde uyandım. Elimi çekerken eşimin sertleştiğini fark ettim. Bir süre sonra öldüğünü anladım. Rüya gördüğüm sırada öldürmüş olabilirim" iddiasında bulundu.

REM UYKUSU DAVRANIŞ BOZUKLUĞU

REM Uykusu Davranış Bozukluğu kişinin kendisine ya da uyuduğu sırada yanında bulunan kişiye zarar vermesine neden olabilen bir uyku hastalığı olarak tanımlanıyor ve kısaca ’rüyayı yaşama hastalığı’ olarak da adlandırılıyor. Kişinin bu hareketleri yaparken uyandığında gördüğü rüyayı hatırlayabildiği belirtiliyor.