Bir adım daha atıldı, Rusya vizesi kalkıyor
Türkiye ile Rusya arasında vizelerin kaldırılması anlaşmasının bugünlere kadar uzamasında önemli bir konu başlığı olan "Geri kabul" anlaşması, Moskova"daki Rusya Federasyonu Federal Göç Servisi binasında imzalandı. Bu anlaşma Türkiye ve Rusya arasında vizesiz rejime geçişin önündeki en büyük engel olarak görülüyordu.

Başbakan Tayyip Erdoğan"ın geçen yıl Moskova"da hem Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev hem de Başbakan Vladimir Putin ile görüşmesinde üzerinde anlaşmaya vardığı vizesiz rejime geçişin önündeki son engel olarak görülen ve yasa dışı göçle mücadelede önem taşıyan Geri Kabul Anlaşması"nda, Türkiye adına anlaşmaya Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Şakir Fakılı imza attı. Fakılı, bu konuda bir onay sürecinin olduğunu, anlaşmalar onaylandıktan sonra onu izleyen 30 gün içerisinde vize muafiyetinin de yürürlüğe girmiş olacağını söyledi.
Federal Göçmen Servisi Başkan Yardımcısı Nikolay Smorodin anlaşmanın uygulamaya geçmesi sırasında doğabilecek sıkıntıların birlikte çözüleceğini ifade etti.

Milliyet