Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak ile askeri-teknik işbirliğini geliştirmeye ve daha da güçlendirmeye hazır olduklarını söyledi.

Rus haber ajansları temaslarda bulunmak için Irak'ın başkenti Bağdat'a giden Lavrov'un düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Askeri-teknik işbirliği de dahil olmak üzere Irak ile diğer alanlarda da işbirliğini geliştirmeye hazırız" dediğini duyurdu.

Lavrov, ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in Irak Başbakanı Nuri El Maliki'ye gönderdiği mesajı da ileteceğini belirterek, "İnşallah Wikileaks'te yayınlanmaz" esprisini yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Maliki'nin yanı sıra, Irak cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile de yapacağı görüşmelerde petrol, silah satışı ve diğer konularda görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

Lavrov'un ziyareti öncesinde Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan kısa açıklamada, "Ziyaret sırasında Irak'taki tarım, su yönetimi ve ulaştırma gibi bir çok projeye Rus şirketlerin katılımı konusunun ele alınması planlanıyor" denmişti.

A.A.