Rüşvet alırken suçüstü yakalanan Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu Müdürü Aysel Çolak tuhaf savunma yaptı.

Ankara"nın Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu Müdürü Aysel Çolak, bir muhtar adayının seçim sonuçlarına yaptığı itirazı değerlendirmeye almak için 4 bin TL rüşvet alırken suçüstü yakalandı.

Yenimahalle İlçesi Anadolu Mahallesi"nde seçimlerde 747 oy alarak ikinci olan muhtar adayı Beyazit Yıldırım, İlçe Seçim Kurulu"na giderek seçim sonuçlarına itiraz etti. Yıldırım, seçimlerde bin 828 oy alarak birinci olan muhtar adayı Osman Yılmaz"ın seçmeni yanıltarak, "Anadolu Mahallesi muhtarı" şeklinde oy pusulası hazırlattığı iddiasıyla şikayet dilekçesi verdi. İtirazı haklı bulan İlçe Seiçim Kurulu 2 Nisan günü aldığı kararla Beyazit Yıldırım muhtar oldu.

Bir gün sonra mazbatasını almaya gittiğinde görevlilerin muhtarın Osman Yılmaz olduğunu söylemelri üzerine İlçe Seçim Kurulu Müdürü Aysel Çolak"ın yanına gittiğini söyleyen Beyazit Yıldırım, “İtirazını sonuçlandırabilirim” diyen Çolak'ın kendisinden 5 bin lira istediğini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Seri numaraları önceden alınan paraları vermek için İlçe Seçim Kurulu'na giden Beyazit Yıldırım, Çolak'a bu paraları verirken polisler suçüstü yakaladı.

DANTEL SANDIM

Emniyette verdiği ifadesinde suçlamaları reddeden Çolak"ın, "Dilekçe yazma konusunda yardımda bulundum. O da bana hediye olarak eşinin yaptığı dantellerden getireceğini söyledi. Benim para talebim olmadı. Dantel getireceğini biliyordum. Elindeki kağıda sarılı şeyi aldım çantama koydum" dediği öğrenildi. Emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çolak, adliyeye sevk edildi.

Milliyet