Antalya'da bir polis memuru, araçlarına 10 numara yağ koyarken yakaladığı ve cep telefonuyla görüntülediği turizm şirketi çalışanlarından şantajla rüşvet istediği iddiasıyla tutuklandı.
 
İddiaya göre Antalya'nın Kepez ilçesindeki Sanayi Polis Merkezi'nde görevli polis memurları Ö.K. (44), H.Ç. (37) ve M.A. (39), devriye görevi yaptıkları sırada D.Ş. ve S.Ş. kardeşlere ait turizm şirketi çalışanlarını, araçlarının depolarına 10 numara madeni yağ koyarken gördü. Araçlara yağ koyma işlemini cep telefonları ile görüntüleyen polislerin, kendilerinden 15 bin lira rüşvet istediklerini ileri süren şirket sahibi iki kardeş, savcılığa başvurup polislerden şikayetçi oldu.
 
SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Harekete geçen savcılık, seri numaraları alınmış paralarla suçüstü yapılmasını kararlaştırdı ve şikayetçi iki kardeş, şantajla suçladıkları polislerle irtibata geçerek ödeme yapacaklarını söyledi. Buluşma yerine giden polislerden Ö. K., seri numaraları alınmış bin TL'yi alırken meslektaşları tarafından suçüstü yakalandı. Ardından diğer polis memurları H.Ç. ve M.A. da gözaltına alındı. Emniyette sorguları tamamlanan ve adliyeye sevk edilen polislerden Ö.K. tutuklandı, H.Ç. ve M.A. serbest bırakıldı. Konuyla ilgili savcılık soruşturması sürüyor.