İzmir'de aralarında bir hakim ve bir avukatın da bulunduğu 9 kişi, tefecilik suçundan cezaevinde bulunan bir tutuklunun tahliyesini sağlamak amacıyla rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yönetiminde İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada, 6 ay önce çıkar amaçlı suç örgütü kurup yüksek faizle para verdiği, geri dönüşümünü silahlı adamlar aracılığıyla sağladığı ve haksız menfaat elde ettiği iddiasıyla tutuklanan V.O.Ç'nin avukatı A.E'nin, davaya bakan mahkemenin başkanı olan hakim A.K. ile bağlantı kurduğu, müvekkilinin tahliye edilmesi için 350 bin YTL teklif ettiği ileri sürüldü.

TAHLİYE SONRASI ÖDEME

Önceki gün İzmir Adliyesi'nde V.O.Ç'nin tahliye edildiği, duruşmadan sonra mahkemenin hakimi A.K'nin yeğeninin 350 bin YTL'yi almak için Muğla'ya gittiği ve parayı alırken yakalandığı öğrenildi. Polisin operasyonunda hakim A.K. ve avukat A.E'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltında tutulan mahkeme başkanı A.K. ve avukat A.E'nin de aralarında bulunduğu 9 kişinin sorgulamalarının sürdüğü bildirildi.