Lig TV"de yayınlanan 2"ye 1 programına konuk olan Rijkaard, Rüştü"nün çok iyi bir insan ve iyi bir kaleci olduğunu ifade ederek, "Barcelona"dan ayrılmak zorunda kaldı, çünkü Victor Valdes ilk kaleciydi. Benim yüzümden ayrılmış olduğunu, bu yüzden düşünmüş olabilir. Kararları sportif açıdan duygusal olarak veremezsiniz. Benim düşüncem hala aynı şekilde devam ettiği. Hala çok iyi bir karakter ve çok iyi bir kaleci. Victor Valdes"i o zaman birinci kaleci yaptım ve halen o görevde. Çok önemli kupalar kazandı Barcelona ile beraber. Gördüğünüz gibi bu kişisel bir karar değildi" diye konuştu.

"ARDA İŞİNİ İYİ YAPIYOR"

Rijkaard, Arda ile ilgili bir soru üzerine, "Arda bana göre işini iyi yapıyor. Kaptanlığı da öyle. O"nu eleştiren bakış açılarına tam olarak katılmıyorum" dedi.

Arda"nın Türkiye"nin en önemli oyuncularından biri ve bu yüzden üzerinde baskı olmasının normal olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: "Kendisini kulübe ve takıma ait hissediyor ve sorumluluk sahibi. Bunun ekstra bir baskı yarattığını düşünmüyorum. Mutlaka kaptan olmak ekstra bir sorumluluktur ama kendisi zaten bunu istedi. Bu zamana kadarki performansına bakarsak çok iyi bir başlangıç yaptığını görüyoruz. Önemli asistler yaptı, goller attı. Ne olursa olsun halen performansından çok memnunum. Arda çok genç bir futbolcu, o bir takım oyuncusu. Takım iyi sonuçlar almadığı zaman Arda"nın da çok öne çıkmaması normal. Arda ile hiçbir problemim yok."

"ARDA"NIN BİZİMLE KALMASINI TERCİH EDERİM"

Arda"nın Avrupa"da büyük bir takımda oynayacak kapasite ve kaliteye sahip olduğunu anlatan Rijkaard, "Arda, Avrupa"daki herhangi bir büyük takımda oynayabilir. Erken olduğunu düşünmüyorum ama ben bir teknik direktör olarak kesinlikle Arda"nın bizimle kalmasını tercih ederim" dedi.

"KEITA, TAKIMA GİREBİLMEK İÇİN KREDİ YARATMASI GEREK"

Hollandalı teknik adam, sezon başında takım olarak çok iyi bir performans gösterdiklerini, dolayısıyla Keita"nın da iyi oynadığını belirterek, "Kendisi çok önemli ve takım için farklılık yaratabilecek türde oyuncu. Fenerbahçe maçında oyundan kırmızı kartla atıldı ve ceza aldı. Ondan sonra takıma dönmesi zaman aldı. Bu normal bir süreç bana göre. Bizim için çok önemli bir maçta takımı eksik bıraktı. Tekrardan ilk 11"e girebilmesi için kredi yaratması gerek diye düşünüyorum. Şu anki durumda performansından memnunuz. Böyle devam ederse zamanı geldiğinde mutlaka ilk 11"e girme şansı bulacaktır. Kaybettiği kredisini yeniden kazanması gerekli" ifadesini kullandı.

"KAMP YAPMAMA KARARIMIZ DEVAM EDECEK"

"Kamp yapmama kararımız devam edecek" diyen Rijkaard, sezon başı çok iyi seri bir yakaladıklarını, o tarihte de kamp yapmadıklarını hatırlattı.

Rijkaard, "İyi çalışıyoruz ve disiplinliyiz. Barcelona"da kamp yapmıyorduk. Barcelona ile kıyaslamak istemiyorum ama Galatasaray"da da durum farklı değil. Sezon başında çok iyi bir seri yakaladık. O zaman da kampa girmiyorduk. Kazanırsanız kimse bir şey demiyor ama kaybettiğiniz zaman insanlar sizi eleştiriyor. Futbol böyle bir oyun. Deplasmanlara gidiyoruz, yolculuklar yapıyoruz. Takım yeteri kadar birbiriyle beraber. Biraz da evde zaman geçirmeleri gerekiyor" diye konuştu.

"İSTANBUL, BEKLENTİLERİMİN ÇOK ÜZERİNDE ÇIKTI

Türkiye"ye gelmeden önce Hollanda"dan İstanbul"u tanıyan bazı arkadaşlarıyla konuştuğunu anlatan Rijkaard, "İstanbul"un harika bir şehir olduğunu söylemişlerdi ama doğrusunu isterseniz beklediğimden de iyi çıktı İstanbul" dedi.

Rijkaard, sözlerini şöyle tamamladı: "Bence çok güzel bir tecrübe bu. İstanbul çok farklı bir şehir. Her yerin ayrı bir güzelliği var. Ben buraya teknik direktör olarak geldim. Çok fazla dışarı çıkan bir insan da değilim, genelde ailemle kalmayı seçerim. Boş zamanlarımızda tarihi yerlere ve güzel bir restorana gitmeyi tercih ederim."/milliyet