Antalya'ya tatile gelen Ruslar, deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra alternatif turizme de ilgi gösteriyor. Rus turistler bu kapsamda Beşkonak Köprülü Kanyon, Oymapınar, Manavgat Barajı, Yeşil Kanyon, Kaş Kaputaş, Kaş Gömbe Sedir Ormanı ve Elmalı Avlan gölünü görmeden ülkelerine geri dönmüyor.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, yıllık 400 bin Rus turistin alternatif turizm kapsamında Antalya bölgesinde eko, botanik ve doğa sporları turuna çıktığını söyledi. Alternatif turizmi Manavgat, Alanya, Kaş, Kemer ve Demre ilçeleri dışında Elmalı, Korkuteli, Gündoğmuş, İbradı, Akseki ve Ormana beldelerinde yaygınlaştıracaklarını belirten Baranov, kışında Saklıkent turlarını etkin hale getireceklerini kaydetti.

Rus alternatif turizm uzmanı Asım Baştuğ, Alanya'ya tatile gelen Rus turistleri haftanın 3 günü alternatif turizm kapsamında Oymapınar ve Köprülü Kanyon'da tura çıkardıklarını söyledi. Alternatif turda Oymapınar ve Köprülü Kanyon'un Ruslar için vazgeçilmez olduğunu belirten Baştuğ, Moskova ve St. Petersburg'tan tatile gelenlerin Oymapınar'da doğa sporları ve eko turu yapmayı çok sevdiğini kaydetti.

Oymapınar Beldesi Belediye Başkanı Tevfik Güven de, beldelerinde dünyada geçerli olan 12 doğa sporunun etkin bir şekilde yapıldığını ifade etti. Alternatif turizm kapsamında dünyada 50'ye yakın ülkeden turistin geldiğini belirten Güven, son yıllarda turistlerin dağ bisikleti ve baraj turlarının ilgisinin yüksek olduğunu kaydetti.

Güven, 2011 yılında Oymapınar Barajı Yeşil Kanyon'da 500 bin turistin bot turuna çıktığını sözlerine ekledi.