Yarışma sonuçları çeşitli eleştirilere yol açarken, Rusya devlet televizyonu sunucusu da Almanya'ya birçok ülkeden yüksek puanlar gelmesini, 'Açıkça görülüyor ki, paraya ihtiyacı olan herkes nereye döneceğini biliyor' ifadesiyle eleştirdi. Norveç'in başkenti Oslo'da yapılan 55. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya'yı 'Satellite' adlı parçasıyla birinciliğe taşıyan Lena Meyer-Landrut, 19 yaşına yarışma sırasında girdi.

Sonuçların açıklanmasından hemen sonra, birinci olmayı kesinlikle beklemediğini dile getiren genç kız, çok mutlu olduğunu ve teşekkür ettiğini söyleyerek, şaşkın olduğu belli bir halde çevresindekilere, 'Şimdi de şarkı söylemek zorunda mıyım' diye sordu. Daha sonra sahneye çıkan Meyer-Landrut, alkışlar eşliğinde 'Satellite' şarkısını tekrar seslendirdi.

Almanya, 55 yıllık Eurovision tarihinde ikinci kez birinci olurken, bu birincilik Almanya'nın gelecek yılki yarışmanın ev sahibi ülke olacağı anlamına da geliyor. Türkiye'nin ikinci, Romanya'nın üçüncü olduğu 55. Eurovision Şarkı Yarışması için Norveç'in yaklaşık 31 milyon dolar harcadığı ifade ediliyor.

Ülkelerin yarışmacılara verdikleri puanlarda siyasi kaygıların rol oynadığının her yıl daha da belirginleştiğini, bu yılın da farklı olmadığını belirten gözlemciler, buna örnek olarak son yarışmadaki oylamada eski Sovyet Bloku ülkelerinin birbirini desteklemesini gösterdi.

-FİNAL YARIŞMASI SONUÇLARI-

Oslo'nun Telenor Arena salonunda yapılan final gecesinde sonuçlarda son noktayı 39 ülkeden seyircilerin verdiği oylar koydu.

Oylama sonucu ilk 5 sırada yer alan sanatçı, şarkı ve alınan puanlar Almanya'dan Lena (Meyer-Landrut) 'Satellite' parçasıyla birinci (246 puan), Türkiye'den Manga grubu 'We could be the same' (Aynı olabiliriz) ile ikinci (170 puan), Romanya'dan Paula Seling & Ovi 'Playing with fire' ile üçüncü (162), Danimarka'dan Chanée & N'evergreen 'In a moment like this' ile dördüncü (149 puan) ve Azerbaycan'dan Safura 'Drip Drop' ile beşinci (145 puan) oldu.

Vatan