Kılıç, amcasının oğluyla eczane soydu. Mahkeme gasp suçundan Kılıç’a 31 yıl hapis verdi. Adana’da Rus sevgilisini Türkiye’ye getirebilmek için gerekli parayı silahlı gasp yaparak tedarik etmek isteyen 34 yaşındaki Ali Kılıç ile amcasının oğlu, 31 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Türkmenistan’da muhasebeci olarak çalışırken Rus Yelena İnderyakina (28) ile tanışıp arkadaş olan Ali Kılıç, iş akdinin feshinin ardından sınır dışı edildi. Türkiye’ye dönen Kılıç, sevgilisiyle telefonda görüşmeye devametti. Kılıç, genç kadını Türkiye’ye davet etti ancak Rus Yelena gelebilmek için para istedi. Bu sırada eşinden boşanmak üzere olan Ali Kılıç para bulamayınca, iddiaya göre amcasının oğlu İsmail Kılıç’ı da yanına alarak nöbetçi eczaneye gitti. Dört çalışanı kurusıkı tabancayla etkisiz hale getirip, kasa ve üzerlerindeki 6 bin 790 lira ile cep telefonlarını gasp etti.
 
PARA BİTİNCE YİNE GASP
 
Eczane gaspından aldığı paranın bir bölümünü sevgilisine göndererek Adana’ya gelmesini sağlayan Ali Kılıç, 10 gün sonra para bitince yine kuzeniyle birlikte aynı semtteki bir akaryakıt istasyonunda çalışan 4 kişinin parasını gasp etti. İkinci olayın ardından yakalanıp tutuklanan kuzenler Ali Kılıç ile İsmail Kılıç hakkında, eczanedeki gasp nedeniyle 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, akaryakıt istasyonundaki gasp nedeniyle de 5. Ağır CezaMahkemesi’nde dava açıldı.
 
‘ÇOK PİŞMANIZ’ AFFEDİN
 
Mahkeme eczanede 4 kişiyi hürriyetinden yoksun bıraktıkları ve para ile cep telefonlarını gasp ettikleri için kılıç ve amcasının oğluna 31 yıl 8’er ay hapis cezası verdi. Emniyetteki ifadesinde, eşinden ayrı yaşadığını, boşanmak üzere olduğunu ve Rus sevgilisini Türkiye’ye getirmek için soygun yaptıklarını söyleyen sanık Ali Kılıç, “İşyerine ilk gelen bendim. Bende maske yoktu. Arkadaşlara herhangi bir darpta bulunmadım. Verdiğim maddi vemanevi zarardan dolayı üzgünüm, af diliyorum” dedi.