İstanbul’un göbeğindeki Taksim Polis Merkezi’nde görevli komiser yardımcısı N.K.’nın gözaltına alınan 26 yaşındaki Rus vatandaşı Patımat Abdurakhmanova’ya karakolda iki kez tecavüz etttiği iddiasıyla tutuklanmasının ardından açılan davanın detaylarına ulaşıldı.

Genç kadına iki defa tecavüz eden komiserin tecavüz sırasında 2 prezervatif kullandığı ve geri kalan prezervatiflerin komiserin otomobilinde bulunduğu ortaya çıktı. Komiser N.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi ve hakkında 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Beyoğlu’nda bir gece kulübünde eğlenirken kimlik kontrolü yapan polislerce gözaltına alınan ve götürüldüğü karakolda tecavüze uğradığını öne süren genç kadının ise yaşadığı dehşet dolu geceyi ifadesinde gözyaşları içinde anlattığı ortaya çıktı.

KORKMA İÇİNE BOŞALMAM

Vatan gazetesinin haberine göre, polisler tarafından önce Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ardından da Taksim Polis Merkezi Amirliği’ne götürülen Abdurakhmanova, burada karşılaştığı komiser N.K.’nın kendisini “Sen nerede yakalandın? Senin gibi güzel bir kız alınır mı?” diye karşıladığını söyledi. Abdurakhmanova ifadesinde dehşet dolu geceyi şu sözlerle anlattı:

Bana yaklaşmaya çalıştı. Daha sonra beni kendi odasına alarak kahve ve sigara içebileceğimi söyledi. Ancak yanıma gelip bana el şakaları yapıyordu. El şakaları sırasında benim göğsüme dokundu ve elini pantolonumun içine sokarak tacizde bulundu. Ben bu hareketlerin ardından odadan çıkmak istedim ama izin vermedi. Bana cinsel ilişki teklifinde bulundu. Ben bunu kabul etmediğimi söyledim ama bana ‘Sakın korkma, içine boşalmam’ dedi. Odadan dışarı çıktı ve kısa süre sonra döndü. Cebinde lacivert renkli açılmamış bir kutu prezervatif vardı. Sonra bir işi çıktığı için odadan ayrıldı.

TUVALETE KAÇTIM

Bir süre sonra komiser yine geldi. Odanın kapısını kilitledi ve beni öpmeye sarılmaya başladı. Bu sırada bana ‘Çok tatlısın, seni istiyorum’ diyordu. Ben elinden kurtularak odadan çıkmak istediğimi vu tuvalete gitmem gerektiğini söyledim. Odadan çıkarak tuvalete girdim Peşimden geldi ve tuvalete girdi. Bende tuvaletimi yapacağımı ve dışarı çıkması gerektiğini söyledim. ‘Beni mi seyredeciksin’ diye sordum. Bunun üzerine çıktı. Ben tam tuvaletten çıkacakken tekrar içeri girdi. Beni de içeri çekerek duvara sıkıştırdı. Beni öpmeye ve okşamaya başladı. Bu sırada pantolonumu indirmeye çalışıyordu. İç çamaşırımı dizime kadar sıyırdı. Sonra kendi pantolonunu indirdi. Cebindeki prezervatifi çıkartarak benden oral seks yapmamı istedi. Ancak ben bunu kabul etmedim.

SEN KEYFİNE BAK

Oral seksi kabul etmeyince beni duvara doğru çevirdi. Öne doğru eğdi ve benimle ilişkiye girdi. Kısa süre sonra toparlanmaya başladı. Prezarvatifi çıkartarak cebinde getirdiği peçeteye sardı ve yeniden cebine koydu. Daha sonra bana ‘Benim odama gel’ diyerek tuvaletten çıktı. Ben de pantolonumu çekerek toparlandım. Beni darp etmedi ama kendisine direnmeyişimin sebebi oradaki insanların bana inanmayacağını ve beni suçlu ilan edeceklerini düşünmemdi. Komiserin oranın en rütbeli adamı olduğunu ve kimsenin ona bir şey yapamayacağını düşünüyordum.

KORKTUĞUM İÇİN İTİRAZ EDEMEDİM

Ondan kortuğum için odasına gittim. Bir süre sonra beni ‘Benim odamda cinsel ilişkiye girmedik’ diyerek oturduğum yerden kaldırdı. Kapıyı kilitleyip beni masasına götürdü. Kendi oturduğu koltuğu oradan çekti ve beni yüzükoyun şekilde masaya yatırdı. Pantolonumu ve iç çamaşırımı aşağıya kadar indirdi. Yine bir prezervatif takıp benimle yine ilişkiye girdi. Benim bu ilişkiye rızam yoktu ancak korktuğum için sesimi çıkartamadım. İşi bitince prezarvatifi çıkartıp peçeteye sardı ve çöpe attı. Beni koltuğa oturtup ‘sen burada keyfine bak ben yatmaya gidiyorum’ diyerek odadan ayrıldı. Bende odadan çıkıp nezarethane bölümüne gittim. Hatta nezarete kendim girdim. Sabah olunca komiser evine gitti. Akşam tekrar geldi.

ARKADAŞINA ANLATTI

Akşam saatlerinde arkadaşım Ebru benim ziyaretime geldi. Komiser bizi odasına aldı. Burada bir sivil arkadaşı da vardı. Ebru’ya sarılarak ‘Senin gamzelerini yerim’ dedi ve yanağından makas aldı. Daha sonra sivil arkadaşı ile birlikte içecek bir şeyler almak için odadan çıktı. Ben de fırsattan yararlanarak Ebru’ya komiserin iki kez bana tecavüz ettiğini anlattım. Hemen buradan gitmesini ve şikayetçi olmasını istedim. Ebru hemen karakoldan ayrıldı.