Yılda neredeyse 2.5 milyon insan, alkol tüketimine bağlı nedenler yüzünden hayatını kaybediyor. Bu rakam, AIDS, verem ya da şiddet kaynaklı ölümlerin üzerinde

Dünya Sağlık Örgütü"nün verilerine göre, alkole bağlı ölümler dünya çapında tüm can kayıplarının yüzde 4"ünü oluşturuyor. Yine DSÖ"nün raporunda en büyük risk grubu olarak 15-59 yaş arası erkekler gösteriliyor.

Milliyet'te de yer alan habere göre, özellikle de Rusya ve Sovyetler Birliği"nin yıkılmasıyla kurulan Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde her beş ölümden biri doğrudan alkol tüketimiyle bağlantılı.

Onları, son dönemde zenginleşen Asya ülkelerinin yanı sıra, Güney Afrika, Brezilya ve Meksika izliyor.Raporda ölümlerin ve sağlık sorunlarının önüne geçebilmek için vergilerin artırılması önerilse de, pek çok kişi üretimin tezgah altına kayacağı, kısacası yasadışı yollara sapılacağı endişesiyle, bunun insanlara daha büyük zarar vereceğini düşünüyor. Aşırı alkollü içki tüketiminin vücutta yarattığı sorunları bilmeyen yok. Özellikle karaciğerde ağır hasara, kalp-damar hastalıklarına ve kansere yol açıyor. Önerimiz, "kararında içilmesi, tadında bırakılması".