İstanbul'da geçtiğimiz cuma günü 3 Çeçen'in sokak ortasında kafasına kurşun sıkılarak öldürülmesi olayıyla ilgili soruşturmayı yürüten polis, olayın faili olduğundan şüphelenilen Rus ajanı elinden kıl payı kaçırdı. Geçen cuma gecesi Rus ajanın Sultanahmet'te kaldığı otel odasına yapılan baskında ajanın, odasını bile toplamadan kaçtığı tespit edildi.
 
SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre otel odasında iki gece görüş dürbünü, maske ve susturuculu silah ele geçirildi. Polis, odada bulunan gece görüş dürbünü, silah ve maske üzerinde kriminal inceleme yapıyor.
 
İNANILMAZ RASTLANTI
Rus ajanın Aksaray'daki bir firmadan, siyah Ford Mondeo marka araç kiraladığını öğrenildi. Rus'un, aracı "Antalya'ya gideceğim" diye aldığı, firmanın önce aracı kiralamak istemediği, ancak otel görevlilerinin kefil olması üzerine aracı kiralamayı kabul ettiği belirtildi.
 
Rus ajan, 4-16 Eylül arasında aracı kullandı ve aracın teslim edileceği gün Çeçen cinayetleri işlendi. Bu arada cinayet için kullanılan aracın kiralandığı şirketle, öldürülen Çeçen arasında inanılmaz bir bağlantı ortaya çıktı. Şirketin sahibinin, "Hamzat" kod adlı Çeçen direnişçi Berg Khazh Musavei'nin arkadaşı olduğu öğrenildi.
 
Polis, aracın kiralandığı firmanın ismine ulaşır ulaşmaz şirket ortaklarını Emniyet'e götürdü ve sorgulamaya başladı. Üç gündür sorgulanan şirket ortaklarının verdiği eşkale dayanarak Rus'un robot resmi çizildi. Ayrıca polis, Aksaray Historia AVM çevresindeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtları ile Sultanahmet'teki otelin kamera kayıtlarına el koydu. Kamera kayıtlarında Rus ajanın otele giriş-çıkış yaptığı görüldü.
 
OSAEV CİNAYETİ
Bu arada firari Rus ajanın 2009'da Zeytinburnu'nda vurulan Çeçen komutan Ali Osaev cinayeti öncesinde Türkiye'ye giriş yaptığı, üstelik Sultanahmet'teki aynı otelde kaldığı belirlendi. Polis, Rus ajanın 2009'daki cinayetlerin de faili olduğu ihtimalini değerlendiriyor.
 
Öte yandan MİT'ten bir ekip de Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek bilgi aldı. 2009'da İstanbul'da Çeçen komutanlar Gazhi Edilsultanov, İslam Canibekov ve Ali Osaev öldürülmüştü.
 
sabah