KKTC"li şarkıcı Sertunç, Barış Festivali"nde çıkan kavgayı ve Rumlar"ın saldırmasını anlattı:

“Yaşamam mucize”

Kıbrıs Rum Kesimi"nin Larnaka kentinde düzenlenen Rainbow Barış Festivali"ni basan ırkçı Rumlar tarafından bıçaklanan Türk müzisyen 30 yaşındaki Sertunç Akdoğu"nun, Larnaka Hastanesi"ndeki tedavisi sürüyor. VATAN"a konuşan Akdoğu, “Festival alanı yakınlarında sağcı bir grup da yürüyüş yapıyordu. Festivale katılanlar yolu kapatmaya çalışınca iki grup yüz yüze geldi. Polis çok azdı ve organize değildi. Savaş alanı gibiydi, kavga 10-15 dakika sürdü. Biz hep uzak durduk. Kavganın ardından gruplar festival alanı önünde durmaya devam etti. Biz çıkamadık.

Ortalık sakinleşince arabaya doğru hareket ettik. Dar bir sokağa girdiğimizde 10-15 kişi koşarak üzerimize gelmeye başladı. Hepsi maskeli ve kapişonluydu. Ellerinde beyzbol sopaları, bıçaklar, sprey vardı. Çok dar bir sokaktı. Ne dönebildik, ne kaçabildik. Bir tanesi Rumca bir şey söyledi, anlamadık. Önce başıma vurdular. Sersemledim. Sırtımda gitar vardı. O sırada üç bıçak darbesi aldım.

Gitarı alıp koştum. Festival alanına gittim. Nefes alamamaya başladım. Kavga olayı beş on saniye içinde oldu. Sivil polis beni hastaneye getirdi. Yaşamam bir mucize” dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas"dan, ırkçı saldırılara karşı acil tedbir almasını istedi.

EMRE DİNER / VATAN