Türkiye'ye ilk kez gelecek olan Ord. Prof. M. Norbekov, 25 Kasım günü Grand Cevahir Convention Center'da bir seminer verecek.
 
Norbekov’un 30 yılı aşkın deneyimlerinin süzgecinden geçirerek geliştirdiği "Norbekov Sistemi", merkezi Moskova’da bulunan Norbekov Merkezi’nce uygulanıyor. Norbekov Merkezi’nin kurucusu ve başkanı olan Özbek asıllı Mirzakarim Norbekov, pedagoji, psikoloji ve tıp profesörü. Norbekov, temelini Türk-İslam tıbbı, sufizm ve Tibetli bilgelerin 8 bin yıllık öğretilerine dayandırdığı bu sistem ile şimdiye kadar dünyada 3 milyondan fazla insanın ruh ve beden sağlığına kavuşmasını sağladı.
 
Norbekov’un Türkçe'de yayınlanmış iki kitabı bulunuyor: "Aptalın Deneyimi. Aklını Başına Toplamak için Rehber" ve "Haddini Bilmez’in Annesinin Nikahı Nerede Kıyıldı ya da Bir Milyon Beleş Çözüm Nasıl Bulunur?" 
 
NORBEKOV SİSTEMİ
Sistemin 1. seviyesi, "‘Bedeninizi ve Yaşamınızı Yönetmek Sizin Elinizde"
2. Seviye – Duygularınızı ve Toplumsal İlişkilerinizi Yönetmek Sizin Elinizde
3. Seviye – Önsezinizi Uyandırın
4. Seviye – İçinizdeki Ustayı Bulun 
 
Şirketlere özel, "İçsel Gücünüzü Performansa Dönüştürün" semineri ve çocuklara özel "Mutlu Çocuk" semineri de Norbekov Sistemi'nin diğer başlıkları.
Sistem, kişinin kendi kendini iyileştirme mekanizmasını harekete geçiriyor, organizmanın kendisini iyileştirmesini sağlayarak, hastalıkları ve nedenlerini yok ediyor. Vücudu ve ruhu gençleştiriyor. Egzersizler ve meditasyon çalışmalarıyla beden yenilendikçe, sağlık sorunları da azalmaya başlıyor.
 
SİSTEM NE KAZANDIRACAK?
- Size kendi organizmanızın temel kaynaklarını hücre düzeyinde yönetmeyi öğretecek.
- Kendinizi çevrenin zararlı etkilerinden koruyan bağışıklık sisteminiz güçlenecek,
- Dokularınızın organizması gençleşecek,
- Giderek kendinizi daha iyi hissedeceksiniz, canlılığınız ve verimliliğinizin kalitesi artacak,
- Sağlığınıza fiilen kavuşacaksınız.
 
Norbekov seminerleri basit, keyifli ve pratik. Çalışmalarda hızlı öğrenme tekniği kullanılıyor ve tüm egzersizler müzik eşliğinde yapılıyor. Seminerde 10 bağımsız yöntem uygulanıyor. 
 
- Omurga ve eklem jimnastiği
- Kas jimnastiği
- Damar jimnastiği
- İrade jimnastiği
- Hayal gücü jimnastiği
- Duygu jimnastiği
- Hormonal denge jimnastiği
- Görün, işitin, koklayın jimnastiği
- Cildinizdeki pürüzleri giderin egzersizi
-Yüzünüz ve fiziksel görünüşünüz güzelleşsin egzersizi