Aydın"da, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü"nün düzenlediği ruhsatsız silah operasyonunda 4 şahıs yakalanırken, şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve fişek ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre;Aydın"a Karadeniz bölgesine ait el yapımı silahların getirildiği ve bu silahların muhtelif şahıslara satılarak ticaretinin yapıldığının tespit edilmesi üzerine, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında 4 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan arama neticesi, 2 adet ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 2 adet şarjör, 1 adet kuru sıkı tabanca ve şarjörü ile 10 adet kuru sıkı fişek ve değişik çap ve markalarda 129 adet fişek ele geçirilmiştir.
Eş zamanlı operasyon kapsamında yakalanan 4 şüpheli şahıs 6136 SKM “Ruhsatsız Silah Satmak, Satın Almak, Satmaya Aracılık Etmek” suçlarından adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Konu ile ilgili Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada; “Halkımızın huzuru ve toplumsal yapısını korumak ve örgütlerin haksız kazanç sağlamalarını engelleme mücadelesi etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir” denildi.