Aydın"da Ramazanpaşa Mahallesindeki Bedesten İş Merkezinde yıllardır yaşanan ruhsat problemi aşılmaya çalışılıyor. İş merkezinin yanında bulunan tarihi hamam nedeniyle yıllardır ruhsat verilmeyen iş merkezinin ruhsat alabilmesi için hamamın restore edilmesi gerektiği öğrenildi.
Konu ile ilgili olarak Aydın Belediye Başkan yardımcısı Sevim Havaoğlu ile Belediye Meclis üyesi ve Meclis Başkan vekili Ahmet Gümüş Bedesten İş Merkezine gelerek incelemelerde bulundu. Havaoğlu ve Gümüş, iş merkezi esnafı ve Bedesten Yapı Kooperatifi Başkanı Fettah Mersin ile görüşerek sıkıntılar hakkında bilgi aldılar.
İncelemelerin ardından, Bedesten Yapı Kooperatifi Başkanı Fettah Mersin ruhsat probleminin aşılması için iş merkezi yanındaki tarihi hamamının restorasyonun yapılmasının şart olduğunu kaydetti. Mersin “Biz kooperatif olarak restorasyon talebimizi resmi olarak anıtlar kuruluna ilettik. Fakat halen bir cevap alamadık. Tarihi hamamın yanındaki pislik ve çöpün kaldırılması için Belediyemize rica ettik. Başkanımız Özlem Çerçioğlu gerekli temizliğin anında yapılacağını bildirdi. Ama anıtlar kurulu tarihi yapının zarar görmesi açısından buna da izin vermiyor. Bu sıkıntıyı bir an önce aşmamız lazım” dedi.
İş Merkezinde bulunan esnaf da merkez içerisinde belli başlı tadilatların yapılması gerektiğini, merkezin yanında bulunan sokağın ışıklandırılması ile ilgili taleplerini Başkan yardımcısı Sevim Havaoğlu ve Aydın Belediyesi Meclis üyesi ve Meclis Başkan vekili Ahmet Gümüş"e ilettiler.
Belediye Başkan yardımcısı Sevim Havaoğlu yaşanan sıkıntıları bildiklerini ve esnaf ile işbirliği adına yerinde inceleme yapmak üzere Bedesten İş Merkezine geldiklerinin altını çizip Belediye olarak tek amaçlarının vatandaşın işini zorlaştırmak değil kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Belediye olarak resmi bir kurum olduklarını dikkat çeken Havaoğlu, “Belli başlı prosedürlere uymak zorundayız. Sıkıntıları sözlü olarak iletmekten ziyade yazılı olarak tüm esnafımızın imzası ile başvurulması lazım. Biz elimizden gelini yaparız yasal mevzuat konusunda da esnafımıza danışmanlık hizmetini de sunarız.”ifadelerini kullandı.
Belediyesi Meclis üyesi ve Meclis Başkan vekili Ahmet Gümüş ise esnafın Pınarbaşı tarafından iş merkezine girişi olan yaya geçidi talebinin ancak Bedesten İş Merkezi Kooperatifinin Devlet Su İşleri ile yapacağı görüşme ve alacağı onayın ardından mümkün olabileceğini söyleyip, “Bütün bu yasal prosedürün ardından biz Belediye olarak üzerimize düşen tüm yükümlülüğü yerine getirip, esnafımıza gerekli desteği veririz” dedi.