Dursun, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı ve Behzat Ç ile 1 Kadın 1 Erkek dizilerindeki evlilikleri yorumladı.
İşte Ayşenur Arslan'ın soruları ve Davut Dursun'un yanıtları:

KİŞİSEL GÖRÜŞÜNÜZÜ SORAYIM MI?

Ayşenur Arslan: Muhteşem Yüzyıl'ın nesine kızıyorlar?

Davut Dursun: Yayınlanmaya başlayınca ilk hafta tepki ile karşılandı. Tarihsel şahsiyetlerin küçümsendiği, Kanuni'nin haremde hayat geçirdiği gibi tepkiler vardı...

Ayşenur Arslan: Kişisel görüşünüzü sorayım mı yoksa RTÜK başkanı olarak sormam uygun olmaz mı?

Davut Dursun: Ben kişisel görüşümü açıkladım. Bu bir belgesel değil kurgudur. Ama topluma mal olmuş bir kişinin kimliği üzerinde istediği gibi oynanabilmesi mümkün değil diye düşünüyorum. O kişiliğin şahsiyetini rencide edecek bir takım kurguların yanlış olduğunu, toplumsal duyarlılığa dikkat edilmesi gerektiğini söylemiştim. Mustafa Kemal bizim milli kimliğimizin bir parçası, onun yaşamını kurguluyorum diyerek ölçüyü aşan bir kurgu yapılması yanlıştır. Muhteşem Yüzyılda özellikle haremdeki ilişkilerin öne çıkartıldığı, vatandaşın da buna tepki gösterdiği ortada. Elbette vatandaş yanlış anlar diye dizileri değiştimek mümkün değil ama duyarlılığa da dikkat etmek lazım.

BEHZAT Ç'Yİ NEDEN EVLENDİRDİ RTÜK?

Ayşenur Arslan: Duyarlılığı televizyon programlarına yansıtmak ne kadar sahici bir izdüşümdür. Benim sizinle program yapacağımı öğrenen herkes Behzat Ç'yi sor dedi. Behzat Ç'yi neden evlendirdi RTÜK?

Davut Dursun: Biz çöpçatanlık kurumu değiliz. Bu yakıştırma ve yanlış bilgiler. Kendi aramızda zaman zaman espri konusu oluyor. Senarist de bir açıklama yaptı sanırım. Bunlar evlenmiş allah mutlu bahtiyar etsin. Biz alkışlarız. Belki de dizinin tartışılması için bir pr çalışması mı bilmiyorum.

Ayşenur Arslan: Yani bu izdivaçtan RTÜK sorumlu değil?

Davut Dursun: Biz aileyi savunan bir kurumuz. Bir dizide aile kurumu savunuluyorsa bu olumlu bir şey. Ama bizim dizilere aile kurun, evlenin diye ne bir tepkimiz var ne de çabamız var.

EŞCİNSEL BİR ÇİFTİN DİZİSİ OLUR MU?

Ayşenur Arslan: Peki evlilik aleyhine bir karakter yapılırsa dizilerde, bu RTÜK'ün ilgi alanına girer mi? Ya da eşcinsel bir çiftin hayatını paylaştığı bir dizi olabilir mi Türkiye'de?

Davut Dursun: Bilemiyorum, olursa değerlendiririz. Bizde aile yapısı aleyhine yayın yapılamama gibi bir yayın ilkemiz var. Bu ilke çerçevesinde bakarız biz programlara. Böyle bir iddia olursa, arkadaşlarımız böyle bir rapor yazarsa, üst kurul tartışır. Ama şimdiden şöyle karar verir diye bir şey diyemem.

Yasadan okuyayım. Yayınlar ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz diyor. Bu anayasal bir ilke. Yayıncıların bu ilkeye itibar etmeleri gerekiyor. İhlal edildiğini düşünürsek, ki buna ben karar vermiyorum, uzmanlarımız karar veriyor. Üst kurul da uzman raporlarını değerlendirir. O sebeple böyle bir şeyi şimdiden şöyle olursa böyle olur diye söyleyemem.

BENİMLE İLGİLİ BİR ŞİKAYET VAR MI?

Ayşenur Arslan: Benimle ilgili bir şikayet var mı?

Davut Dursun: Bakmamız lazım.

Ayşenur Arslan: Bakar mı arkadaşlar?

Davut Dursun: Tabi ama biz gelen şikayetleri okuyucu temsilcinize yollarız.

Ayşenur Arslan: Ya gelmiyor ya da bana iletmiyorlar.

Davut Dursun: Vatandaş şikayet ettiği konunun ihlal olduğunu düşünüyor, ama bu illa ihlal olduğu anlamına gelmez.