Erdoğan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımı ile temmuz ayında çay sektörünün sorunları konusunda bir toplantı düzenlendiğini anımsattı.
 
Sorunların çok olması nedeniyle o dönemdeki toplantının süresinin yetersiz kaldığını, bu nedenle daha sonra başka bir toplantı daha düzenlenmesinin gündeme geldiğini anlatan Erdoğan, ''Bu nedenle ekim ayının başlarında, Bakan Yazıcı'nın da katılımı ile çay sektörünün tüm kesiminin sorunlarının, çözüm önerilerinin ortaya konulacağı bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Verimli bir toplantı olacaktır. Toplantıya bölgemizde çay sektörünün tüm kesimleri ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığından da yetkililerin katılması planlanıyor'' dedi.
 
Borsa olarak 2023'de dünyaya 50 bin ton Türk çayı satılabilmesini hedefini ortaya koyduklarını ifade eden Erdoğan, ''Rize Dernekler Federasyonu ve RTB olarak Türk Çayı Tanıtım Çalıştayı da düzenleyeceğiz. Toplantının kasım ayında yapılmasını planlıyoruz'' diye konuştu.
 
Dünyada kaç ülkede tanıtım yapılabileceği, hangi kaynaklardan yararlanılabileceği, ürünün hangi boyutunun öne çıkartılabileceği gibi konuların işleneceği çalıştayın Rize'de yapılacağını kaydeden Erdoğan, ''Önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin çay  vizyonunun dünyada yer edinmesi adına önemli bir çalışma olacaktır. 50 bin ton çay ihracat hedefi, inanmadığımız bir hedef değil. Ama bunun için Türk çayının tanıtımının yapılması lazım. Böylece ülke ve bölge ekonomisine 500 milyon dolar girdi sağlayabiliriz'' diye konuştu.
 
AA