İddia ile ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, "Eğer CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş beni gördüyse ve ben de iddia edildiği gibi CHP'li arkadaşımıza rozeti sök dediysem, kendilerini önce ispata sonra istifaya çağırırım" dedi.
Referandumun yapıldığı gün 07.15'ten 15.15'e kadar her mahalledeki okulları birer ikişer gezdiğini ifade eden Atay, şöyle konuştu: "Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki tablo çok enteresan. CHP'liler cemiyet sahibi gibi, oy kullanacak olan vatandaşlarımızı okul kapısında karşılıyorlardı." Kendisinin kimseye rozeti sök demediğini ifade eden Atay, "Bu zihniyet benim yakamdan 2007 yılında görevli olduğum sandıkta Türk Bayrağı rozetini söktürdü. Bunlar klasik hareketler" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA DA VERSEYDİN
Mahalle muhtarının daha önce dağıtması gereken seçmen kartlarını da okulda dağıttığına şahit olduğunu anlatan Atay, şunları söyledi: "Muhtara hayırlı olsun dedim. Kendisi bana bilgisayarını da getirdiğini ve okul içerisinde olduğunu söyledi. Ben de kendisine Kemal Kılıçdaroğlu'na da seçmen kartını verseydin dedim."