YAŞAR YALÇIN

Galatasaray, bugün UEFA Kupası'nın ilk grup maçında Bordeaux'yla karşılaşıyor. Sarı-kırmızılı takım, kazanmak ve geçen sezon kendisini Avrupa'nın dışına atan Fransız takımından rövanşı almak istiyor..

G.Saray, UEFA Kupası'nda grup maçlarına Bordeaux karşılaşmasıyla start alıyor. Bugün TSİ 20:00'de Fransız temsilcisinin karşısına çıkacak olan sarı-kırmızılılar, beraberlik bile alsalar grupta avantaj yakalayacaklar. Çünkü Bordeaux, her takımın birbiriyle sadece tek maç oynayacağı grupta G.Saray'ın en ciddi rakibi... Bir puan yeterli olsa bile Cimbom'un tek amacı galibiyet. Sarı-kırmızılı takım, geçen sezon kendisini Avrupa kupalarının dışına iten Bordeaux karşısında rövanşı almanın peşinde. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden G.Saray, 5. maçında grubu 3. bitirme mücadelesinde Bordeaux ile karşılaşmış ve 3-1 kaybederek Süper Lig'e geri dönmüştü.

CİMBOM 2000'İ TEKRAR ETMEK İSTİYOR
Bu sezon, geçtiğimiz yıllara oranla çok farklı bir görüntü çizen sarı-kırmızılı takım, UEFA Kupası'nda 2000 yılında gösterdiği performansı tekrarlayıp şampiyon olmayı amaçlıyor. Bu büyük başarıdan beri UEFA'da oynadığı 4 maçta da çok kötü sonuçlar alan G.Saray (2003/04'te Villarreal'e karşı 2-2 ve 0-3, 2005/06'da Tromsö'ye karşı da 0-1 ve 1-1'lik skorlar alarak elenmişlerdi) ön elemede ise Sion'u 2-3 ve 5-1'lik skorlarla eleyerek kötü seriye son vermişti.