Kanada’nın en büyük havayolu şirketlerinden Air Transat Hava Yolları’nın İstanbul-Montreal seferi için dün sabah Atatürk Havalimanı’na gelen yolcular neye uğradıklarını şaşırdı. Sabah 05.00’de havalimanı gelen yolcular aradan 10 saat geçmesine rağmen bir yetkilinin gelip kendilerine bilgi vermemesi üzerine çileden çıktı. 

Yolculardan Vildan Uslu “Çocuklarım ve eşimle sabahın köründe buraya geldik. Ancak neredeyse akşam olacak hala ne olduğunu bilmiyoruz. Bizimle ilgilenen yok, bir su bile vermiyorlar. Burada ailece perişan olduk” dedi. Yetkililer uçağın arıza yaptığını akşam saatlerinde gelebileceğini söyleseler de yolcular tepki göstermeyi sürdürdü. 

Yolculardan Mevlut Soylu, “Arkadaşlarla Kanada’ya tatile gidelim dedik. Araştırdık bu havayolu bize cazip geldi. Ancak şu anda hüsranları oynuyoruz. Ne zaman gideceğimiz bile net değil. Belki bunda da bir hayır vardır” diye konuştu. Havayolu şirketi yetkilileri en kötü ihtimalle yolcuları yarın sabah başka bir uçakla Montreal’e göndereceklerini belirttiler.