Olay, Aydın merkez Ilıcabaşı Mahallesi"nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Roman mahallesi olarak da bilinen mahallede dün akşam gerçekleşen bir düğünde iki grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu düğünden ayrılarak evine giden Orhan Y. isimli şahıs, kendisine ait çift kırma av tüfeği ile geri geldi. Orhan Y"nin düğün alayına rasgele ateş etmesi sonucu, düğünde eğlenmekte olan Ayten B. (40), Elmas Ç. (38), Gönül Y. (42) ve Aydın Ç. (42) isimli 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.
Yaralılar düğünde bulunan yakınlarının araçlarıyla Aydın Devlet Hastanesi"ne getirilerek tedavi altına alındı. Ayakta tedavi edilen ve daha sonra saçma zehirlenmesi olup olmadıkları kontrol edilen yaralılar taburcu edildi.
Yaralıların hastaneye getirilmeleri ve tedavileri sürecinde Aydın Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde büyük bir izdiham yaşandı. Emniyet güçleri hastane önünde ve kavganın yaşandığı düğün evinin önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.
Bu arada; silahlı kavga olayına karışan ve rasgele ateş etmesi sonucu 4 kişinin yaralanmasına neden olan Orhan Y. isimli şüpheli ise, olayın ardından silahı ile birlikte olay yerinden kaçmayı başardı. Orhan Y. polisin araştırmaları sonucunda kısa sürede silahıyla birlikte yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirtilen Orhan Y"nin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. -iha