Güvenlik gerekçesiyle Gördes ilçesine gönderilen 18 aileye, Gördes Şen Romanlar Derneği Sahip çıktı. Dernek Başkanı Selaattin Budak, Roman ailelerin ilçelerine getirildiğini ve kendilerinin o ailelere sahip çıktıklarını ifade etti. Yaşanan olaylarda Romanların mağdur olduğunu, ev, eşya ve arabalarının zarar gördüğünü anlatan Budak, 'Selendili Roman kardeşlerimiz 18 aile 76 kişi, Gördes Şen Romanlar Derneği'ne sığındı. Üç gün önce yaşanan kavgadan sonra mağdur olan ailelerin eşyaları ve araçları yandı. Biz de Gördesli Romanlar olarak mağdur aileleri evlerimize konuk ettik, kardeşlerimize elimizden geldiği kadar yardımda bulunacağız. Ama nereye kadar yardımcı oluruz bilemiyorum. Manisa Valiliği, mağdur olan Romanlar için seyyar ev verileceğini açıklamıştı. Bunun en kısa zamanda hayata geçirilmesini ve devletten uzanacak yardım elini bekliyoruz' diye konuştu.

'İNSAN İNSANA BUNU YAPAR MI'

Sigara tartışması nedeniyle olayların başlamasına neden olduğu ileri sürülen Roman vatandaşı Burhan Uçkan, yaşananlara isyan ederek, olaylar nedeniyle babasının kalp krizinden öldüğünü, acılarının büyük olduğunu söyledi. Uçkan, "Üçüncü sınıf insan muamelesi görüyoruz" dedi. 62 yaşındaki anne Hatice Uçkan ise "Kocamın ölümünün 7'nci günü lokma bile dökemeden evimizden barkımızdan bizi buralara yolladılar" diyerek, tepkisini dile getirdi. Manisa Valisi Celalettin Güvenç ise Selendi'de yaşananların süratle çözümleneceğini belirterek, 'Gördes Belediye Başkanı Roman ailelerle görüşecek ve nereye yerleşecekleri belirlenecek' dedi.

ZAFER ÜSKÜL RAPOR İSTEDİ

Selendi'de yaşanan kriz siyasilerin de ana gündem maddesi oldu. Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, Türkiye'nin her yerinde Roman vatandaşların yaşadığını belirterek “Biz onlarla bütünüz. Burada yaşanan olaylar organize bir olay değil. Olayları MHP'nin organize ettiği kanısında değilim. Ortada provokasyon olabilir, savcılar bunu arastıyor” dedi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül de konuyu Meclis'e taşıdı. Üskül, valilikten olaylar ilgili rapor hazırlanmasını ve görüntülerin komisyona gönderilmesini istedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise olayla ilgili soruşturmanın sonucunun beklenmesini istedi./yeni şafak