Herhangi bir eğitimi olmayan, ancak bildiklerini kendi kendine öğrendiğini söyleyen Raffaele Bendandi, 1923 yılının Kasım ayında, 2 Ocak günü deprem olabileceğini söylemiş, 2 gün yanılsa da deprem meydana gelmişti.
O dönemde Corriere della Sera gazetesi tarafından "Depremleri bilen adam" olarak taçlandırılan Bendandi, teorisini asla bilimsel olarak kanıtlamadı, ancak güneş, ay ve diğer gezegenlerin hareketlerinin yeryüzünde çekimsel bir etki yarattığını ve buradan yola çıktığını söylüyordu.
13 Ocak 1915 yılında Avezzano'da meydana gelen ve 30 bin kişinin ölümüne sebep olan depremi ve 6 Mayıs 1976'da Friuli'de bin kişinin öldüğü depremi de önceden tahmin etmesi Bendandi'nin tüm İtalya'da tanınmasını sağlamıştı.
Bendatti'nin yerini belirtmeden, 2011 yılında büyük bir depremin meydana geleceğini söylediği belirtilirken, sosyal paylaşım siteleri üzerinden bu depremin 11 Mayıs 2011'de, Roma'da meydana geleceği dedikoduları Romalıları büyük endişeye sevk etti.
Her ne kadar kimi basın kuruluşları Bendatti'nin Mart ayında Japonya'da meydana gelen depremi kastettiğini söylese de, bugün Roma'da büyük bir panik söz konusu, kimi aileler çocuklarını okula göndermiyor ve şehri terk ediyor.
İtalyan sismologlarsa bugün deprem olacağına dair hiçbir kanıt bulunmadığını, bilimsel olarak depremi önceden bilmenin, kehanette bulunmanın mümkün olmadığını söylüyorlar.
 
milliyet