Teknik direktör Christoph Daum'un sezon başında “Füzeyi rampaya koyduk, NASA'ya fırlattık” dediği F.Bahçe, Süper Lig'de oynadığı 6 karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yarışında yoluna kayıpsız ilerliyor. Ligde 6'da 6 yaparak tarihinin en iyi ikinci başlangıçlarından birini yapan sarı-lacivertli takımda oynattığı futbol nedeniyle eleştirilen Alman teknik adam ise istatistiklere göre tarih yazıyor. Daum'la F.Bahçe, geçen yılla kıyaslandığında aldığı galibiyetler, topladığı puanlar, attığı ve yediği gollerde bambaşka bir görüntü ortaya koydu.

HER ALANDA ZİRVEDE

Geçen sezon teknik direktör Aragones döneminde aynı periyotta 6 maçta 2 galibiyet 4 yenilgi ile tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birini yapan sarı-lacivertlililer, topladığı 6 puan ile 12. sırada yer alırken lider Trabzonspor'un da 10 puan gerisinde bulunuyordu. Bu sezon ise aynı dönemde Christoph Daum'lu F.Bahçe, Süper Lig'de oynadığı tüm maçları kazanırken topladığı 18 puanla zirvede averajla yer alıyor. Bu sezon 12 gol atan F.Bahçe, kalesinde gördüğü iki golle ligin en az gol yiyen takımı. Geçen yıl ise 8 gol atan sarı-lacivertliler, yediği 9 golle eksi 1 averaj tutturmuştu.


Roberto Carlos Antalya maçında da kulübede

Sarı-lacivertli takımda yabancı kontenjanı nedeniyle sıkıntı yaşayan teknik direktör Daum'un Antalyaspor karşılaşmasında Belediyespor maçında kulübeye çektiği Roberto Carlos'u yine yedek soyunduracağı öğrenildi. Bursaspor ve Belediyespor karşılaşmalarında performansını beğendiği Vederson'u Antalya maçında da 11'de görev vermeyi düşünen Alman teknik adam, Twente ve Belediye maçlarında taraftarların tepki gösterdiği Kazım'a yine şans tanıyacak.


G.Saray'da Ball'lı iddia

İngiltere'de yayınlanan Daily Mail gazetesindeki haberde G.Saray'ın Manchester City'nin serbest bıraktığı sol bek oyuncusu Michael Ball'la ilgilendiği ileri sürüldü. Gazetedeki haberde sarı-kırmızılıların İngiliz oyuncu için menajeriyle, devre arası transfer döneminde geçerlilik kazanacak bir ön sözleşme imzaladı. Sakatlıktan yeni kurtulan Ball, kariyerine Everton takımında başladı. Daha sonra Glasgow Rangers ve PSV Eindhoven formalarını giyen 29 yaşındaki futbolcu, 2007 yılından bu yana Manchester City takımında oynuyordu. / yenişafak