RodiMood, yurtdışındaki 42"nci mağazasını Kuzey Irak"ın Erbil kentinde açtı. Şirket, önümüzdeki dönemde Doğu Avrupa ve Rusya"da da mağazalar açmaya devam edecek.

Kuzey Irak'ın Erbil kentine Türk yatırımcı ilgisi devam ediyor. Arka arkaya mağazaların açıldığı kentin son misafiri ise Rodimood oldu. Rodimood, Kuzey Irak"ta bir sonraki mağazasını Dahok"ta açacak.

Şirketin yurtdışında Ukrayna"da 20, Azerbaycan"da 10, Özbekistan"da 1, Türkmenistan"da 1, Rusya"da 2, Kazakistan"da 1, Suriye"de 1, İran"da 2, Ürdün"de 1, Kuzey Irak"ta 1 ve Almanya"da 1 adet mağazası bulunuyor.

Erbil'deki mağaza için 500 bin dolarlık bir yatırım yaptıklarını açıklayan RodiMood Genel Koordinatörü Ahmet Can, "Gümrük sorunlarının aşılması ile birlikte İran"ın önde gelen şehir merkezlerinde de büyümeye devam edeceğiz. Doğru iş ortakları ile doğru noktalarda ve doğru mağazacılık anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz. Yurtdışından oldukça yoğun bir talep var. Ama biz temkinli gidiyoruz” dedi.

RodiMood"un şu anda Türkiye"de 75 ilde mağazalarının olduğunu söyleyen Ahmet Can, “Yurtdışındakiler ile birlikte toplam mağaza sayımız 177 oldu. 2011"de bu sayıyı 81 il ve farklı ülkeler ile birlikte 200"e çıkaracağız” dedi.

Bu yılı 250 milyon TL ciro ile kapatacaklarını ifade eden Ahmet Can, 2011 yılında ise bu rakamı 350 milyon TL"ye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.