MİKADER Başkanı Nesrin Ercan ve beraberindeki üyeler, yaklaşık üç ay önce Rize"ye giderek Sosyal Hizmetler ıl Müdürlüğü Atatürk Çocuk Yuvası"nda incelemelerde bulundu, eksikleri belirledi ve yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra ıstanbul"da Erol Evgin"in katılımıyla düzenlenen geceden elde edilen gelirle de çocuk yuvasının belirlenen eksiklikleri giderildi. Yuva için ayrıca kapalı bir sosyal alan oluşturuldu. 

Modernleştirilen ve eksiksiz hale getirilen çocuk yuvası, geçtiğimiz gün törenle açıldı. Açılış törenine, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, ıl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Belediye Başkanı Ak Parti"li Halil Bakırcı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Nuri Gezmiş, MİKADER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan, sanatçı Erol Evgin ile MİKADER yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarındaki çocukların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçladıklarını belirten Nesrin Ercan, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Asıl amaç onları geleceğe, doğru hedefler belirleyebilen, ayakları yere sağlam basan ve özgüveni tam bireyler olarak taşımak. Onları çok umursayan bir Türkiye ailesi olduğunu, yaşamlarının her etabını dikkatle izlediğimizi ve geleceğini şimdiden planlamaya çalıştığımızı anlatmaya ve ruhlarına dokunmaya çalışıyoruz. Rize etabının yapılmasında büyük emeği olan Erol Evgin"e de böyle bir projeye destek verdiği için teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Atatürk Çocuk Yuvası için oluşturulan kapalı sosyal tesis, Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, MİKADER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan ve Erol Evgin"in birlikte kurdele kesmesinden sonra açıldı. Ardından sosyal tesisi ve çocuk yuvasını gezen heyet, çocuklarla yakından ilgilendi, sohbet edip hatıra fotoğrafları çektirdi. Erol Evgin de çocuklara mini bir konser verdi. Evgin"i ilgiyle dinleyen çocuklar, daha sonra diğer davetlilere türküler söyledi. Çocuklarla birlikte horon oynayan Evgin, şarkıcı olmak isteyen bir kız çocuğuna da yardım sözü verdi.

YARINLARIMIZ İÇİN KUTSAL BİR HİZMET

Erol Evgin, yaptığı konuşmada, bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür etti: “Küçük yavrularımızın refahı ve mutluluğu için kurulmuş olan bu yuvalar çok önemlidir. Çünkü insanlar ilköğretimde öğrendiği her şeyi zamanla unutabilir. Ama kendisine değer verilip verilmediğini asla unutmaz. Horlanmış mı, yoksa sevilmiş mi? Onun izleri yaşam boyu devam eder. MİKADER çocukların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak ortamlar oluşturuyor. Bu yarınlarımız için çok büyük hizmet. Bu kutsal hizmet için emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

BURADAKİ ÇALIŞMA SEVDANIN ESERİ

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, “Eğer sevdanız yoksa dünyada söyletecek sözünüz de yoktur. Eğer sevdanız yoksa çocuklara sahip çıkamazsınız. Memlekete sahip çıkamaz ve bir adım öteye götüremezsiniz. ışte buradaki çalışma sevdanın eseridir. Bu çocuklara sahip çıkmanın eseridir. Dernek yöneticilerini gayretli çalışmaları ve bize verdikleri heyecandan dolayı kutluyorum” dedi.