Rize"de bakkaldan yapılan alışveriş sırasında Doğu kökenli işçilerle mahalle sakinleri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Yaklaşık 70 kişinin taş ve sopalarla birbirine girdiği kavgayı polis güçlükle ayırdı. 2 kişinin yaralandığı olayda 12 şüpheli gözaltına alındı.
Gece boyu polisin güvenlik önlemi aldığı mahallede olayı başlatan 2 işçinin işine son verilmesiyle gerginlik bitti.
Olay, önceki akşam 22.30 sıralarında Engindere mahallesinde meydana geldi. Fatma - Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi inşaatında çalışan Doğu kökenli işçilerden biri, marketten poşet kahve almak istedi. İşçi, 50 kuruş olan kahve için bakkal Bahattin Yıldırım"a 25 kuruş verince tartışma çıktı. Yıldırım, “Ya tam para verin ya da benden alışveriş yapmayın” dedi.

Bakkalı korumaya geldiler
Bakkaldan ayrılan işçi, bir süre sonra inşaattaki arkadaşlarıyla birlikte ellerinde küreklerle geri döndü. İşçilerle bakkal arasında başlayan tartışma kavgaya dönüşürken, mahalle sakinleri de işçilerin üzerine yürüdü. Bu sırada düğünden dönen bir minibüste bulunan yolcuların da işçilere saldırmasıyla ortalık karıştı. Taşlı - sopalı kavga nedeniyle çok sayıda çevik kuvvet polisi olay yerine sevk edildi.
Olayları yatıştıran polis, işçileri önce çalıştıkları inşaata, ardından inşaatın arka kapısından kaçırarak Asayiş Şube Müdürlüğü"ne götürdü. Çıkan olaylarda Yıldırım ile Eyüp Han adlı iki kişi yaralandı. Olayları başlattıkları belirtilen iki işçi işten çıkarılırken, olaya karışan 10 işçiye de 2 gün izin verildi.

Milliyet