Maryland Üniversitesi tarafından geliştirilen kan testi, kalp krizi vakaları için kullanılan testle aynı prensipte çalışıyor. Hastadan alınan kanın içindeki “troponin T” seviyesi ölçülüyor. Troponin T, kandaki ölü hücrelerin miktarını gösteriyor. Maliyeti 1.5 dolar olan testle 65 ve üzeri yaştaki insanların üçte ikisinin kalp rizi geçirme riskleri başarıyla tespit edilecek.

Hamilelikte içilen sigara bebeği suça eğilimli yapıyor

Harvard Üniversitesi"nde yapılan bir araştırma hamileliğin son dönemlerinde içilen sigaranın çocuğun izerinde suça eğilimli bir etki yarattığını ortaya koydu. Rhode Island"daki 4 bin kadın deneğin ve çocuklarının suç kayıtlarını inceleyen uzmanlar hamilelik döneminde 20 veya daha fazla sigara içen kadınların çocuklarının içmeyenlere oranla yüzde 30 daha fazla suça meyilli olduğu ortaya çıkardı. Araştırmayı yürüten Angela Paradis, “Sigara aşırı tüketildiğinde içinde bulunan nikotin beyne biyolojik bir etki yapıyor. Bu durum da davranış bozukluklarına neden oluyor” diye konuştu.

Ömür boyu etkili grip aşısı yolda

Amerika"da bir kere kullanıldıktan sonra ömür boyu griple savaşan bir aşı geliştirildiği açıklandı. İngiltere"nin en saygın sağlık kurumu Royal Society tarafından yapılan konferansta konuşan Dr. Gary Nabel “Üzerinde geliştirdiğimiz aşı insan DNA"sını algılayabiliyor. Böylelikle kişinin bağışıklık sistemine göre hastalıkla savaşıyor” dedi. Deney hayvanları üzerinde araştırmaların çok olumlu devam ettiğini belirten Nabel “2015"te piyasaya çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Günde 1 kilo şeker yiyor 1 gram almıyor

İngiliz Angus Kennedy"nin mesleği birçoklarının ağzını sulandırır nitelikte. Kent bölgesinde yaşayan Angus işe gittiğinde masasında onlarca çikolata, bisküvi, şekerleme ve tatlı oluyor. Dünyanın en saygın gıda dergilerinden Kennedy"s Confection"da çalışan Angus her ay yaklaşık 200 ürün yiyor. “Tadına bakmadığım çikolata hakkında yorum yapmam” diyen Angus her gün 1 kilogramdan fazla tatlıyı midesine indiriyor. Şekerli gıdalar tüketmesine rağmen formunu spor yaparak koruduğunu söyleyen Angus diş sağlığının çok kötü olduğunu söyledi. Angus bir adaya düşse yanına sınırsız oranda çikolatalı bisküvi, jelibon ve Türk lokumu alacağını da sözlerine ekledi.