Teknik Direktör Rijkaard'ın Galatasaray'da çok mutlu olduğunu belirten Polat, Elano ile ilgili eleştirilerin yersiz olduğunu kaydederek, Brezilyalı futbolcunun adaptasyon döneminden sonra kurtarıcı olacağını söyledi.

Kuşadası Adakule Otel Balo Salonu'ndaki geceye yönetim kurulu üyeleri Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ ve Erol Çeliker ile katılan Galatasaray Başkanı Adnan Polat, balonun bitiminde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Polat, ''Kritik bir hafta içerisindeyiz, önümüzde Trabzon, Bükreş, Fenerbahçe maçı var. Şu anda ligde fark 5, bundan sonra daha çok puan farkının açılmasına tahammülümüz yok, böyle bir şey olursa lig yarışında çok ciddi yara alırız'' dedi.

Avrupa Kupası'nda gruptan lider çıkmayı hedeflediklerini belirten Galatasaray Başkanı Adnan Polat, ''Avrupa kupasında da grup birincisi çıkmak istiyorsak yenmek zorundayız. Zaten seyircisiz maç olacak. Bu üç hafta çok hayatidir. Elano'nun hakkında konuşulanlara karşı Elano, profesyonel performansı on üzerinden on. İşini çok ciddiye alan bir futbolcu. Saha içerisinde beklenti çok yüksek. Ama adaptasyon sürecinin belki biraz uzayacağını, sonunda Elano'nun Galatasaray'ın kurtarıcıları arasında yer alacağını düşünüyorum. Milan, Frank Rijkaard'ı alacak olsa, sezon başında Milan'a giderdi. Sezon öncesi konuştuk. Galatasaray'da olmaktan mutlu. İki yıllık da sözleşmesi var. Bu günlerde Galatasaray takımının her şeyiyle uğraşıyorlar. Herkes bir şeyler yazıp çiziyor. Ama biz, doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz ve de ilerlemeye devam edeceğiz'' diye konuştu.