Rijkaard, Hollanda"da yayınlanın Vİ dergisine verdiği röportajda, Galatasaray"da gözlemlediği eksikleri ve artıları açıkladı. Yeni kulübündeki yüksek beklentilerin farkında olduğunu belirten Rijkaard, “Hangi seviyede görev yaparsanız yapın, tek beklenti başarı. Bunu gerçekleştirirseniz, Türkiye"deki fanatikçe yaşanan futbol sevgisine lehine çevirirsiniz. Ancak sonuçlar istendiği gibi olmazsa zor dönem başlar. Bu dönemde iş size düşüyor. Kendinize güvenip sonuna kadar takımınızın yanında olursanız ve öğrencilerinizin bu dönemi en az hasarla geçirmesini sağlarsanız kritik süreci atlatırsınız” dedi.

"Yarışmaya hazırım"
“Ekibimi iyi incelediğimde geçen sezon biraz disiplin eksikliğinin olduğunu farkına vardım” diyen Hollandalı, sözlerine şöyle devam etti: “Son 10 günde çok çalışkan ve sonuna kadar savaşma isteği olan oyuncular gördüm. Asiller, gururlular. Takım arkadaşlarına hep yardıma hazırlar. Fakat maç içinde organize olma eksikliği söz konusu. Bu konuda çalışmalarımız olacak. Tekrar yeşil sahalara döndüğüm için içimde müthiş bir his var. Fizik olarak formda, kafa olarak yarışmaya hazırım. Sanki baskı ve heyecan insanı daha zinde yapıyor.”
Rijkaard, Milan ve Ajax"ın yerine Galatasaray"ı neden tercih ettiğini ise, “Çalıştığım kulüple ilgili samimi düşüncelerim olmalı. Kendimi iyi hissetmem lazım. Galatasaray bana öyle bir teklif yaptı ki, içim çok rahattı ve beni inanılmaz derecede etkilediler” sözleriyle özetledi.