Yeni sezona bomba gibi transferlerle başlamak isteyen G.Saray"da Giovanni dos Santos için girişimler hızlanmaya başladı. Frank Rijkaard"ın, Barcelona"dan eski öğrencisi olan ve şu anda İngiliz temsilcisi Tottenham"da forma giyen 20 yaşındaki Meksikalı yıldıza "seni almak istiyorum, bir yere imza atma" şeklinde yaptığı telkin üzerine sarı-kırmızılılar harekete geçti. G.Saray Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, yarın Amsterdam"a uçarak Hollandalı teknik adamla Giovanni dos Santos"un transferiyle ilgili buluşacak.
İkili buradan da Londra"ya uçarak Tottenham"la, Giovanni için bir görüşmede bulunacak. Meksikalı yıldız sarı-kırmızılı takıma gelmeye oldukça sıcak bakarken, İngilizler de yaklaşık 5 milyon Euro talep ediyor.
"BÜYÜK PROJE İÇİN GELDİM"
G.SARAY"A iki yıllık imza atan Rijkaard, Hollanda"ya döner dönmez hemen Dos Santos"u arayarak ilginç bir teklifte bulundu... Hollandalı teknik adam genç futbolcuya “Ben G.Saray"a büyük bir proje için geldim. En az 4 yıl burada kalmayı planlıyorum. Benim yanıma geleceksin. 4 yıl sonra seni kendi ellerimle Avrupa"nın en büyük kulüplerine yollayacağım. Sen para sorununu da düşünme... Benim yanıma gel. Yeniden eski parlak günlerine döneceksin” diyerek Meksikalı eski öğrencisini G.Saray"a gelme konusunda ikna etti. Bu konuşma sırasında Hollandalı teknik adamın G.Saray"daki gerçek sözleşmesinin süresi de ortaya çıktı... Tam 4 sezon!
MALİYETİ ÇOK DAHA DÜŞÜK
YÖNETİM ise bu durumdan çok memnun... Çünkü Dos Santos"un maliyeti Castillo"ya göre çok daha ucuz... Castillo"yu Shakthar, Olympiakos"tan 23 milyon Euro"ya almıştı. Ve kendisinden faydalanamayarak iki sezon üst üste kiraya göndermişti. Şimdi ise satmak istiyorlar ve en az 12 milyon Euro talep ediyorlar. Dos Santos ise Barcelona"dan Tottenham"a 6.5 milyon Euro"ya gitmişti. Tottenham"daki hoca değişiminden sonra ligin ikinci yarısında Ipswich Town"a kiralanmıştı. Tottenham genç oyuncuyu 4-5 milyon Euro arasında elinden çıkartmayı düşünüyor.
MENAJERİ DE "OKEY" VERDİ
OYUNCUNUN menajeri ise tanıdık bir isim... Pini Zahavi. Zahavi daha önce Rüştü"nün menajerliğini yapmış ve tecrübeli file bekçisini Barcelona"ya götürmüştü. Zahavi bu transferin mümkün olduğunu, oyuncusu Dos Santos"un Rijkaard"ın gittiği her yere gidebileceğini belirterek “Giovanni, Rijkaard"a çok inanıyor. Onunla çalışmak istiyor. G.Saray"a transferi bunun için mümkün” diye konuştu. G.Saray ise bu transfer için tüm maddi imkanları seferber etmiş durumda.
ÜSTÜNEL-RIJKAARD BİTİRECEK
SARI-KIRMIZILILAR 4-5 milyon Euro arasındaki bonservis bedeli için Tottenham ile masaya oturacaklar. Bu parayı ya bir sene kiralık önümüzdeki sezon satın alma opsiyonuyla ödemek ya da bonservisi satın alıp parayı 3 yılda ödemek gibi iki seçeneği masaya koyarak Tottenham"ı ikna etmeye çalışacaklar. Bu transferin bu hafta yönetici Haldun Üstünel ile teknik direktör Frank Rijkaard"ın Amsterdam"da buluşmasından sonra bitmesi bekleniyor. milliyet