Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş olduğunu söyleyen bir kişi Dilmen"den mağdur durumdaki bir hasta için para istedi. Dilmen para vermeden önce valiyi aradı. "Böyle bir talebim olmadı" diyen Coş savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Türk futbolunun efsanevi isimlerinden Rıdvan Dilmen, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un adını kullanarak kendisinden yardım isteyen sahte valinin foyasını ortaya çıkardı. Vali Hüseyin Avni Coş olduğunu söyleyen bir kişi Rıdvan Dilmen"i arayarak mağdur bir hasta için para talebinde bulundu. Durumdan şüphelenen Rıdvan Dilmen talebi hemen kabul etmedi. Süre isteyerek telefonu kapattı. Ardından Hüseyin Avni Coş"a ulaşan Dilmen, valinin böyle bir isteği olmadığını öğrendi.

15 bin lira dolandırdılar

Konuyu derhal savcılığa ileten Vali Coş da dolandırıcıların il dışından bir şebeke olduğunu, teknolojik imkânları kullanarak kendisini tanımayan ünlü kişiler üzerinden para toplamaya çalıştığını açıkladı. Şebekenin şu ana kadar dört kişiyle temasa geçtiğini ve 15 bin lira civarında dolandırdığını belirten Coş, vatandaşların, kendi adını kullanan bu tür kişilere prim vermemesini ve araştırma yapmalarını tavsiye etti.

"Az da olsa kananlar var"

Daha önce de benzer durumlarla karşılaştığını, kötü niyetli şahısların tuzaklarına karşı uyarı açıklamaları yaptıklarını vurgulayan Aydın Valisi Coş, “Bu şebeke, özellikle malî durumu iyi ve daha önce de hayır yapmış insanları buluyor. Konu adliyeye aksetti, gerekli araştırma yapılıyor. Rıdvan Bey"den de zor durumda olan birisi için para istemişler. Vatandaşlarımız bu konuda büyük ölçüde dikkatli davranıyor ve bizi arayıp gerçeği öğrenmek istiyor. Yine de az da olsa bunlara kanan insanlarımız var” dedi.