'2 katil şüphesi' doğuran ve kafaları karıştıran o iz, iddiaya göre, aynı masada otopsisi yapılan başka bir ölüden bulaştı

İstanbul'da hunharca öldürülen Münevver Karabulut cinayeti, her geçen gün daha karmaşık bir hale geliyor. Katil zanlısı hala aranıyor. Genç kızın iç çamaşırında bulunan sperm izine yönelik Adli Tıp raporu 1 aydır bekleniyor. Bu gecikmeye ilişkin ortaya atılan iddia ise akılalmaz türden: 'Sperm izi, aynı masada otopsisi yapılmış başka bir kişiye ait.'

HİÇBİRİNE UYMADI

3 Mart 2009 günü vahşice öldürülen Münevver'in cesedi üzerinde yapılan otopside, boyun, yanak ve göğüs kısmında tükürük salgısı, iç çamaşırında sperm izi bulunmuştu. Hazırlanan rapor doğrultusunda firari zanlı Cem G.'nin babası, arkadaşları, Münevver'in kardeşi ve yakın çevresinden oluşan toplam 10 kişiden kan ile sperm örnekleri alındı. Numuneler DNA testine tabi tutuldu. Geçen ay, 4 kişinin DNA sonucu açıklandı. Örnekler hiçbirine uymadı. Geri kalan 6 kişinin sonuçları ise 1 aydır bekleniyor.

ARŞİVDEN BULUNDU

Kan örneklerinin sonucunu bekleyen Savcılık ve Emniyet aradan 1 ay geçmesine rağmen sonucu alamadı. İddialara göre, 'kalem ucu' büyüklüğündeki sperm izi, 10 kişiden hiçbirine uymamıştı. Bunun üzerine Adli Tıp görevlileri, hata yapmamak için kendi arşivlerini taradı. Ve iddiaya göre, sperm örneği bir cesede ait çıktı. Yani cinayette ikinci bir kişinin olduğu iddialarını güçlendiren sperm, daha önce aynı yerde otopsisi yapılan bir erkeğe aitti.

SAVCI EK RAPOR İSTEDİ

Ceset üzerindeki spermin başka bir cesede ait olduğunun anlaşılmasının ardından Adli Tıp Kurumu'nda büyük bir sessizlik hakim. İlk 4 kişinin tahlillerinin 1 haftada çıkmasına rağmen, 6 kişinin sonuçlarının 1 aydır hazırlanmamasının da görevlileri büyük sıkıntıya soktuğu öne sürüldü. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'ın, Adli Tıp Kurumu'ndan ek bir rapor istediği öğrenildi. Yılmaz'ın Adli Tıp'a arşivlerin taranması için talimat verdiği ileri sürülüyor.

A.A. TUTUKLU BABAYA FABRİKA AÇTI

ANADOLU Ajansı'ndan şaşırtan hata. A.A., Cem G.'nin 27 Nisan'dan bu yana hapiste bulunan babası Mehmet Nida G.'ye Rusya'da tesis açtırdı. Ajanstan önce, 'G. Grup Başkanı Nida G.'nin Rusya'nın Varonej kentinde, 5 yıl önce satın aldıkları maya fabrikasının açılışını yaptığı' duyuruldu. Hatta Nida G.'nin konuşmasına da yer verildi. 3 saat sonra ise haber iptal edilerek, 'G. Grup Rusya'da maya fabrikası açtı' başlıklı haberimiz sehven yayımlandığından iptal edilmiştir' denildi. Haberin geçtiğimiz yıla ait olduğu öğrenildi.

MÜNEVVER HEPİMİZİN İÇİNDE YARA

ÇİÇEĞİ burnunda İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın dün Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti. Gündemde yine Münevver Karabulut cinayeti vardı. Çapkın, gazetecilerin soruları üzerine 'Her polis bu olaya Münevver'in babası ve annesi gibi bakmıştır diye düşünüyorum. Hepimizin içinde bir yara var. Her an bu konuyla haşır neşiriz ve zanlıyı mutlaka yakalayacağımıza inanıyorum' diye cevapladı.

Topbaş ise Çapkın'la İstanbul gibi önemli bir kente hizmet verecek olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek 'Çalışma stratejilerini anlattılar. İnanıyorum ki İzmir'de olduğu gibi İstanbul'da da başarılı olacaklar. Her zaman yanındayız' dedi.

3. KÖPRÜ GÜZERGåHI BELLİ

Topbaş, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Bir kanalda yeralan, '3. Köprü için yollar yapılıyor' haberi üzerine Topbaş şunları söyledi: 'Bugün bu konu ile ilgili karayolları genel müdürümüzle görüştüm. Başbakanımızla da görüştük. 3. Köprü stratı verildi. İhale aşamasına gelindi. Ancak hangi güzergah olacağını henüz açıklanmadı ama belirlendiğini söyleyebilirim. Bahsettiğiniz çalışmanın 3. Köprü ile ilgili yok. Belediyemizin ya da Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı normal çalışmalardır.'

Akşam -