Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay kabinedeki revizyon iddiaları ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Kabinede değiştirilecek bakanlar arasında adı geçen Günay şunları söyledi: "Bakanlığım alınsa da AKP ile yola devam edeceğim."

Hyatt Regency Oteli'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, "Antalya eski Belediye Başkanı Menderes Türel'in Kültür ve Turizm Bakanı olacağı yönünde değerlendirmeler var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Bunları tamamen sayın Başbakan bilir" karşılığını verdi.

Günay, "Bakanlık görevinden alınırsanız, AK Parti'den ayrılmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, "Olur mu öyle şey? Ben herhangi bir bakanlık görevi için gelmedim ki AK Parti'ye..." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Bu çıkışları kabine değişikliği nedeniyle yaptığınız söyleniyor" sözleri üzerine Günay, "Bazı bilgi yanlışları var. Örneğin benim bir kültürel merkezi korumak konusundaki hassasiyetim, neredeyse bir aydan beri sürüp geliyor. Ama bugün, bir basın mensubu arkadaşım, bir köşe yazarı, bu son tartışmalarla ilişkilendirmiş. Yani herkes biraz zamanı doğru okur, olayları yerine koyarsa, benim söylediklerimin herhangi bir kaygıdan kaynaklanmadığını, tamamen ilke düzeyinde, belli ilkelere sahip çıkmak tutarlılığından yola çıktığımı herkes anlayacaktır. Kimse kimseye haksızlık yapmasın gereksiz yere..." dedi.

"Birkaç cümlecik büyütüldü"

Bakan Günay, bir gazetecinin, "Ergenekon soruşturmasında yaşananların, AK Parti aleyhine geliştiğini söylemiştiniz. Dün de bazı mühimmatlar bulundu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Günay, "Bu yeni buluntular, tamamen yargının değerlendireceği konular. Ben bir hassasiyetimi ifade ettim. Aslında bir demeç vermemiştim. Bir çay sohbeti sırasında, birkaç arkadaşımla paylaştığım bir kaç cümlecik, biraz büyütülerek manşete taşınmıştı. Ben bunun üzerine bir açıklama yaptım. O yazılı açıklama dışında başka bir açıklamam yoktur" ifadesini kullandı.