Karşıyaka Belediyesi, restoranlara 'saat' sınırlaması getirdi. İlçe sakinlerinin şikayeti üzerine alınan kararla, işletmeler 02.00 yerine 23.30'a kadar açık kalabilecek

İzmir Karşıyaka'da balık restoranlarının saat 02.00 olan kapanış saatleri belediyeye yapılan şikayetler üzerine encümen kararı ile 23.30'a alındı. İşletmeciler, belediyeyi baskı yapmakla suçlarken Belediye Başkanı Cevat Durak 'Bize binin üzerinde şikayet geldi. Karşıyaka sakinleri huzur istiyor. Şikayet üzerine aldığımız kararla kapanış saatlerini geriye çektik. Aslında bu uygulama uygulanmayan kış saati uygulaması' dedi.
İşletmelerin kaldırımlara, hatta sokağa masa koyması üzerine 18 Ocak'ta, çoğunluğu kadın olan bir grup, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Cevat Durak'ı makamında ziyaret ederek bu tip lokantaların erken kapatılmasını istedi. Bu görüşmenin ardından Karşıyaka Belediyesi Encümen kararı ile bu bölgedeki eğlence yerlerinin ve içkili restoranlarınınn kapanma saatlerini saat 02.00'den hafta için 23.30, hafta sonu 24.00 olarak değiştirdi. Eğlence yerlerinin sahipleri karara tepki gösterdi. İşletmeciler, 'Bu uygulama Karşıyaka'ya yakışmıyor, gerekirse mahkemeye gideceğiz. Bu uygulama bizim kazancımızı etkiliyor' dediler.

CHP'Lİ BAŞKAN SAVUNDU
CHP'lİ Başkan Cevat Durak aldıkları kararı savunarak,'Şikayetler üzerine encümen kararı ile saat uygulamalarını değiştirmek zorunda kaldık' dedi. Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise belirlenen saatlerde kapatılmayan işletmeler için yasal işlem yapılacağını duyurdu.